166 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbleekselderijbloembotercitroensapdroge witte wijneiknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreiselderijsjalotsuikertijmtomaattomatenpureewitte wijnzonnebloemoliezout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Zoetzuur van linzen & wortel

Ingrediënten:
azijn, bruine linzen, geel mosterdzaad, laurierblaadje, rode ui, suiker, water, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Court-bouillon

Ingrediënten:
droge witte wijn, laurier, peperkorrels, prei, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / bouillon
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / buffet / voorgerecht uit Koude keuken:

Estlandse kalfsvleeszult

Ingrediënten:
kalfsschouder, knoflook, laurier, mosterdzaad, peperkorrels, ui, varkenspoten, water, witte gelatine, wortel en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Kippensoep

Ingrediënten:
bladselderij, foelie, kip, kippenbouten, laurier, peper, prei, saffraan, spaghettini, ui, vermicelli, water, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pekel voor varkensbuik

Ingrediënten:
inmaakzout, laurier, peperkorrels, prei, suiker, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
sous-vide / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Vleesstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, laurier, mergpijp, pastinaak, peper, prei, raapje, runderborst, runderribstuk, selderijknol, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding slakken

Ingrediënten:
azijn, court-bouillon, grof zout, laurier, maïsmeel, peterselie, slakken, tijm, ui, water, wijngaardslakken, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Court-bouillon

Ingrediënten:
azijn, citroen, kruidnagels, laurier, peterselie, uien, water, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sous Vide Lentils

Ingrediënten:
bleekselderij, friseesla, gedestilleerd water, groene hazelnoot, groene linzen, kamillebloem, kervel, knoflook, laurier, prei, sjalot, tijm, ui, wortel, zout, zwarte peperkorrels en zwarte radijs

Soort:
groente
Een recept uit Daniela Garavini - Varkensvlees

Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:

Terrine van varkenskop

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, dragon, eekhoorntjesbrood, grof zeezout, kervel, laurier, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, ui, varkenskop, water, wortel en zout

Een recept uit Mikkel Karstad en Anders Schønneman - Spis

Recept uit Spis:

Hertenbouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, bospaddenstoelen, graankorrels, hertenbotten, jeneverbes, knoflook, knolgroenten, knolselderij, laurier, olijfolie, peper, spruitjes, tijm, tomaat, ui, water, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Deens
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Kreeft en langoest klaarmaken

Ingrediënten:
droge witte wijn, kreeft, laurierblad, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Hartige rijstpudding

Ingrediënten:
bloem, ei, laurier, margarine, melk, oude geraspte kaas, peper, rijkst, selderij, tomaten, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
rijst / pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...