121 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembloemkoolbouilloncitroencitroensapeigroenteknoflookkoriandermelkolijfoliepeperpeterseliesuikertijmtomatenpureeuivleeswaterwortelzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Recept uit Lekker vegetarisch:

Saffraan Kikkererwten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, droge witte wijn, groentebouillon, kikkererwten, water, peper, peterselie, slagroom, suiker, tomaatjes, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Pesto boter

Ingrediënten:
citroen, citroensap, peterselie, koriander, gehakt, groente, knoflook, ongezouten roomboter, pesto en zout

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Gestoofd witlof met kikkererwten en zoete ui

Ingrediënten:
boter, citroensap, dille, gekonfijte tomaat, groente, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, koriander, olijfolie, peper, sjalotten, tijm, witlof, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappels met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kikkererwten, spinazie en zoete aardappelen met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, honing, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, minispinazieblaadjes, olijfolie, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, zoete aardappel, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Fajah Lourens en Anke Langelaan - Killerbody dieet

Recept uit Killerbody dieet:

Tomaten-gehaktsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, groenten, knoflook, olijfolie, peper, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Een koude tomaten-noedelsalade

Ingrediënten:
boter, brood, cashewnoten, doperwten, dressing, boter, grapefruitsap, groenten, komkommer, kiemgroente, knoflook, komkommer, koriander, munt, noedels, olijfolie, oranje paprika, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes, tomaten, water en zout

Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Kip fattee met rijst, knapprgi pitabrood en yoghurt

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, bouillon, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneelstokje, kikkererwten, kip, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, pitabroodje, tomaat, ui en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Lunch / lunchgerecht uit Anatolië:

Pirpirim asi - stoofschotel met postelein en oude granen

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groene olijfolie, grove bulgur, knoflook, paprikapuree, postelein, sumak, tomaat, ui en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Lunch / avondmaal uit Proef! Oranjebloesem:

Couscous met gegrilde pompoen & merquez

Ingrediënten:
amandelen, boter, couscous, flespompoen, gedroogde abrikozen, karwijmuntpesto, kikkererwten, knoflook, merquezworst, olijfolie, smen, tijm, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Harira

Ingrediënten:
berglinzen, bruine boter, gedroogde kikkererwten, kippenbouillon, koriander, lamsbout, langkorrelrijst, natron, olie, orientaalsche groente- en soepkruiden, peper, peterselie, tomaten, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
soep/bouillon / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige 'tomatenrisotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, gember, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwten, knoflook, lente ui, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Groenteschotel voor twee

Ingrediënten:
boontjes, boter, erwten, maiskorrels uit blik, peper, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gevogelte Zo veelzijdig!

Recept uit Gevogelte Zo veelzijdig!:

Saltimbocca van struisvogel met auberginewaaier en falafels

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, citroen, citroentijm, druivenpitolie, gedroogde kikkererwten, ghee, knoflook, komijnzaadjes, koriander, korianderzaadjes, kruidenzout, peper, rauwe ham, rode uien, salieblaadjes, sesamzaadjes, sojasaus, struisvogelfilet, tomaten, witte wijn, zout en zout met chili

Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...