193 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbloembotercitroensapeigroenteknoflooklaurierolijfoliepeperpeterseliepreiselderijsjalottijmtomaattomatenpureeuiwaterwortelzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Met gember gemarineerde selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, chili-olie, ciderazijn, donkere sesamolie, gember, rijstazijn, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Caponata di Natale - Kerst caponata

Ingrediënten:
amandel, bleekselderij, gezouten kappertjes, granaatappelpitten, groene olijven, olijfolie, rozijnen, suiker, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Chinese gemarineerde selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, chili-olie, ciderazijn, donkere sesamolie, knoflook, rijstazijn, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Avondmaal uit Noedels:

Gepeperde lende met udon uit de wok

Ingrediënten:
bleekselderij, dikke lende, grof zeezout, knoflook, lendebiefstuk, lente-ui, oestersaus, olijfolie, pindaolie, sjalot, suiker, taugé, udonnoedels, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Atjar van kousenband en pinda's

Ingrediënten:
bleekselderij, ciderazijn, ei, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen piment, grof zeezout, haricots verts, kaneelpoeder, kerrieblaadjes, kousenband, kruidnagelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, pinda’s, rode chilipeper, selderijzaad, spitskool, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Caponata di carciofi - Artisjok caponata

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, citroensap, knoflookolie, munt, olijfolie, pijnboompitten, rozijnen, suiker, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

Zelfgemaakte tomatenketchup

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bruine suiker, gember, kerstomaat, knoflook, korianderzaad, kruidnagels, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, rood spaans pepertje, tomaten, tomaten uit blik, venkelknol, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Vissoep met gedroogde limoen

Ingrediënten:
bleekselderij, fijn zeezout, gedroogde limoen, knoflook, koenjit, olijfolie, poedersuiker, pruimtomaten uit blik, spaanse ui, verse bladpeterselie, visbouillon, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Iraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tarwe-paddestoelen met selderij en sjalotten

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine basterdsuiker, champignons, dragon, grof zeezout, olijfolie, peterselie, sherryazijn, sjalot, tarwekorrels en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene ketchup

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, groene paprika, groene tomaat, inmaakkruiden, jalapeños, neutrale olie, ui, zout en zure appel

Keuken:
Europees / Indisch / Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Gefrituurde groente

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, basilicum, bleekselderij, courgette, ijswater, rijstmeel, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Aubergine met tomaten en olijven - caponata

Ingrediënten:
bleekselderij, gele aubergine, groene olijven, kappertjes, olijfolie extra vergine, plantaardige olie, suiker, tomaat, versgemalen zwarte peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Yan-Kit - Het nieuwe Chinese kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het nieuwe Chinese kookboek:

Drooggebakken rundvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, maïsolie, maïzena, marinade voor drooggebakken rundvlees, rode pepers, runderlende, sesamolie, sichuanpeper, sojaolie, suiker, water, wortel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
rundvlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Diner / nagerecht uit Noma:

Yoghurt en wei, doperwten en selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, broodsaus met munt, citroensap, doperwten, druivenpitolie, eidooier, fluitekruidblaadjes, peultjes, slagroom, suiker, suikersiroop, water, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Vegetarische chow mein - vegetable chow mein

Ingrediënten:
bamboespruit, bleekselderij, chinese kool, chinese sesamolie, droge sherry, kippenbouillon, knoflook, maïzena, olie, sjalot, suiker, taugé, versgemalen zwarte peper, wontonvel, witte ui en zout

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Zoetzuur konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bleekselderijhart, groene olijven, knoflook, konijn, olijfolie, pantelleria-kappertjes, pijnboompitten, rozemarijn, salie, sjalot, suiker, ui, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Cured Beef Tenderloin "Bresaola Style"

Ingrediënten:
witte balsamicoazijn, bleekselderij, bramen, cacao nibs, citroensap, espressokoffiebonen, gedroogde ossenhaas bresaola-stijl, hertenhaas, insta cure® 2, jeneverbes, zwarte knoflook, olijfolie, ossenhaas, peper, rucola, selderijblad, suiker en zout

Soort:
wild
Haal meer recepten op...