78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapcognacdroge witte wijnknoflooklaurierlaurierbladoliepeperpeterseliepreirozemarijnsaffraansjalotslagroomtomaattomatenpureeuiwaterzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Konijn cacciatore

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, knoflook, konijn, peper, rozemarijn, tijm, tomaat in blik, ui, witte wijn, wortel, zout, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drie tapas met boerenmeshanger

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boerenmeshanger, brood, ciabatta, knoflook, mosselen, olijfolie, oregano, paprika, salie, sjalot, tijm, tomatentapenade, witte wijn en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, droge witte wijn, eidooier, garnaal, garnaalschalen, kabeljauw, knoflook, krabschalen, kreeftenschalen, krukels, lamsoor, laurier, mosselen, olijfolie, oude kaas, rode mul, saffraan, schaaldierenfond, spaanse peper, stokbrood, tijm, tomaat in blik, ui, venkel, winterwortel en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

De lekkerste stoofpot met pastakussentjes gevuld met aardappel en rucola

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, bloemige aardappelen, boter, citroen, kalfswangen, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode ui, rozemarijn, rucola, tijm, tomaat in blik, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kip & champignonpastei

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, champignons, chardonnay, ei, engelse mosterd, kip, olijfolie, prei, tijm, ui, wilde paddestoelen en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Kalfslapjes à la ossobucco

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroen, kalfslappen, knoflook, olijfolie, ui, verse peterselie, verse tijm, vleesfond, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Grieks gestoofd lamsvlees

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, ditalini, droge witte wijn, feta, gedroogde oregano, knoflook, lamsbouillon, lamsschouderfilet, laurier, macaroni, olijfolie, oregano, pasta, peterselie, stoofperen, tijm, tomaat in blik, ui en wortel

Keuken:
Grieks
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Zwemkrabbensoep - soupe d'étrilles

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, croutons, knoflook, laurierblad, olijfolie, prei, rondkorrelige rijst, tijm, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijn, wortel, zout en zwemkrabben

Keuken:
Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Kippenpaté met ham

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, kalfspoot, kip, kippeningewanden, laurierblad, mager buikspek, olijfolie, peper, prei, serranoham, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Italia:

Ossenstaartragout - coda alla vaccinara

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, extra vergine olijfolie, gezeefde tomaten, kaneelpoeder, laurierblad, majoraan, nootmuskaat, ossenstaart, peper, pijnboompitten, prei, pure chocolade, rauwe ham, rozijnen, ui, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, krab, kreeft, laurierblad, olijfolie, peper, pieterman, prei, rode poon, rozemarijn, saffraandraadjes, selderijstelen, sinaasappelschil, stokbrood, tijm, tomaat, tong, ui, venkelgroen, verse peterselie, vis, wijting, wortel, zeebarbeel, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kreeft à l'Americaine - homard à l'Americaine

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, cayennepeper, cognac, cognac fine champagne, droge witte wijn, knoflook, kreeft, laurierblad, peper, plantaardige olie, selderijstengel, sjalot, tomaat, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige 'tomatenrisotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, gember, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwten, knoflook, lente ui, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Bouillon van geroosterde groenten

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, champignons, knoflook, olijfolie, pastinaak, peterselie, prei, sojasaus, tijm, ui, witte wijn, wortel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Haal meer recepten op...