54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotergroenteknoflookkruidenlaurierolieoreganopaprikapeperpeterseliepreirozemarijntomatenpureeuivetwaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

Ingrediënten:
appelazijn, azijn, water, basilicum, bleekselderij, boerenkool, bruine rijst, chili, chilipeper, dressing, eiwitten, gehakt, groenten, koriander, honing, knoflook, kokosazijn, kokosolie, kruiden, limoen, maple syrup, noedels, olie, pinda, pinda’s, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sojasaus, bleekselderij en kruiden

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Jambalaya met ei en pancetta

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, cajunkruiden, ei, garnalen, gerookte worst, groene paprika, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, langkorrelrijst, olie, oregano, pancetta, tijm, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Brunch / lunch uit Nopi:

Varkenspoot met gebakken bonen, gebakken ei en zuurdesembrood

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, engels mosterdpoeder, gedroogde chilivlokken, gedroogde oregano, gemalen piment, grof zeezout, knoflook, kruidnagelpoeder, laurier, limabonen, mild gerookt paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tijm, tomatenpuree, tomaten uit blik, ui, varkenspoot, wortel, zuiveringszout, zuurdesembrood, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Klassieke Franse bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, laurierblad, mosterd, olijfolie, prei, rode peper, saffraan, saffraanpoeder, sinaasappelschil, stevige witte vis, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en witbrood

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pittige groenteburgers

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, kastanjechampignons, olijfolie, oregano, rode kidneybonen, rode ui, tabasco, tomatenpuree, verse tijm en volkorenbrood

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Provençaalsevissoep met rouille en croûtons

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, eidooier, extra vierge-olijfolie, garnalen, knoflook, laurierblad, parmezaanse kaas, pernod, prei, saffraan, sinaasappel, steranijs, stokbrood, tabasco, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, verse basilicum, verse tijm, visbouillon en visfilet

Keuken:
Mediterraans / Frans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Diner / hoofdgerecht uit Veg!:

Gevulde koolbladeren

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, ei, gedroogde chilivlokken, knoflook, krenten, laurier, olijfolie, parelgort, peterselie, rijst, savooiekool, spelt, suiker, tijm, tomaten, ui, walnoten, wortel en zure room

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Geroosterde noten

Ingrediënten:
balsamicoazijn, belegen cheddar, bleekselderij, broodkruim, champignon, citroen, ei, flespompoen, gedroogde abrikozen, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kastanjes, noten, olijfolie, oregano, quinoa, rode paprika, rode peper, rozemarijn, tijm, tomaten en uien

Soort:
vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, droge witte wijn, eidooier, garnaal, garnaalschalen, kabeljauw, knoflook, krabschalen, kreeftenschalen, krukels, lamsoor, laurier, mosselen, olijfolie, oude kaas, rode mul, saffraan, schaaldierenfond, spaanse peper, stokbrood, tijm, tomaat in blik, ui, venkel, winterwortel en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Voorjaarsfrittata

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, ciabatta, citroen, courgette, ei, erwten, extra vierge-olijfolie, feta, gedroogde oregano, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, pecorino, rode spaanse peper, tijm, truffelolie en waterkers

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Maccheronitimbaal 'de tijgerkat'

Ingrediënten:
bechamelsaus, beenham, bleekselderij, bloem, boter, ei, kaneel, kippenlever, kippenpoot, knoflook, kwartelei, laurier, maccheroni, marsala, olijfolie, rauwe ham, rode wijn, salami felino, suiker, tomaat, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes, verse tijm, wortel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s / pasta/noodles / varkensvlees
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Auberginelasagne

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, ei, groene chilipeper, groentebouillon, italiaanse kruiden, kastanjechampignons, knoflook, koriander, margarine, oude geraspte kaas, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, roomkaas, rozemarijn, slagroom, tijm, tomaat uit blik, ui, volkorenbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Gevulde pastarol

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, knoflook, majoraan, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, pecorino, pomodori uit blik, ricotta, spinazie, suiker, tijm, ui, wortel, zongedroogde tomatenpasta, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gnocchi in tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, bloemige aardappel, boter, eidooier, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, romatomaat, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aardappelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, charlotte aardappels, ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, gerookt paprikapoeder, kaneel, karwijzaad, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, nicola aardappel, olijfolie, rode chilipeper, rundergehakt, tamarindepasta, tijm, tomaat in blik, ui, wittebroodkruim, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Millefeuille aux écrivisses - Bladerdeeg gevuld met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cognac, crème fraîche, dragom, eidooier, groene asperges, kervel, knoflook, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, rivierkreeftjes, rode port, spinazie, tijm, tomaten, ui, visfumet, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatensoep met lekker veel balletjes

Ingrediënten:
tomaat in blik, cayennepeper, ei, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, gehakt, peterselie, laurierblaadjes, paneermeel, olijfolie, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, uien en wortels

Een recept uit Marianne Breukers

Recept van Lovemyfood.nl:

Tomatensoep met lekker veel balletjes

Ingrediënten:
ei, tomaat in blik, cayennepeper, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, peterselie, half-om-halfgehakt, laurierblaadjes, paneermeel, olijfolie, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, uien en wortels

Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tourte au boeuf bourguignon

Ingrediënten:
briseerdeeg, champignons, eidooier, eieren, gemalen zwarte peper, wortel, laurierblad, maïsmeel, olijfolie, rode wijn, rookspek, runderbouillon, runderstoofvlees, bleekselderij, tafelzout, tijm, tomatenpuree en ui

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Lasagna met gehaktballetjes

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, ei, italiaanse pomodori in blik, knoflook, lasagnavellen, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, rundergehakt, tijm, ui, varkensgehakt, wittte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Cannelloni met vleesvulling

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, cannellonipijpjes, ei, gehakt, gekookte ham, kruiden, knoflook, melk, mortadella, nootmuskaat, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pomodori uit blik, runderbouillon, ui, witte broodkruimels, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Haal meer recepten op...