Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Het Franse bakboek

Een boek van Jean Michel Raynaud

We hebben 89 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het Franse bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ook zo dol op al die heerlijke dingen die je bij een Franse patisserie koopt? Meesterpatissier en Fransman Jean Michel Raynaud schreef een inspirerend en helder bakboek, waarmee je thuis het lekkerste Franse gebak maakt.
Het Franse bakboek bevat 95 verrukkelijke recepten voor zoet en hartig gebak: koekjes, cake, zoete en hartige taart, bladerdeeggebak, croissants, brood, jam en zelfs zoet beleg. Het boek staat vol handige professionele tips en praktische suggesties. Stap-voor-stapfoto’s helpen je bij het maken van deeg voor zandgebak, soezen, bladerdeeggebak, brioche, brood en croissants.
Jean Michel deelt in dit zeer complete bakboek niet alleen zijn enorme kennis met je, maar ook herinneringen aan zijn jeugd op het Franse platteland en zijn opleiding tot patissier in Marseille. Een fascinerend kijkje in de Franse traditie en cultuur.

Jean Michel Raynaud is hoofdpatissier bij La Renaissance Pâtisserie en Baroque Bistro in Sydney, Australië. Geboren in Frankrijk begon hij zijn carrière onder de hoede van meesterpatissier Robert Schicchi in Marseille; op zijn twintigste was hij al chef. Jean Michel is regelmatig te gast in tv-programma’s, schrijft voor culinaire bladen en leverde bijdragen aan diverse kookboeken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het Franse bakboek

Een greep uit de 89 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Macarons de Nancy

Ingrediënten:
amandelmeel, bittere-amandelessence, eiwit, poedersuiker en kristalsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tarte aux blettes et aux raisins

Ingrediënten:
briseerdeeg, eieren, gemalen zwarte peper, groentebouillonpoeder, gruyère, ham, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, rijst, rookspek, rozijnen, slagroom, snijbiet, tafelzout, ui en witte camarguerijst

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, bloem, knoflook, water, olijfolie, tafelzout, tijm, trostomaten en uien

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Tourte au boeuf bourguignon

Ingrediënten:
briseerdeeg, champignons, eidooier, eieren, gemalen zwarte peper, wortel, laurierblad, maïsmeel, olijfolie, rode wijn, rookspek, runderbouillon, runderstoofvlees, bleekselderij, tafelzout, tijm, tomatenpuree en ui

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Quiche lorraine

Ingrediënten:
briseerdeeg, eieren, gemalen zwarte peper, gerookt spek, gruyère, slagroom, tafelzout en volle melk

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Crème d’amandes

Ingrediënten:
amandelmeel, bloem, custard, ei, eidooier, boter, kristalsuiker en rum

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Chouquettes

Ingrediënten:
eieren, parelsuiker, soezendeeg en tafelzout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Toon alle 89 recepten in dit boek