88 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobloemkooldonkere sesamoliedruivenpitoliegemberpoederknoflookkombu dashikorianderkurkumamaïsolienoririjstazijnrijstwijnazijnrode uisesamoliesesamzaadsojasaussuikeruiwasabiwaterwortelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Komkommer-mierikswortelsalade

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberpoeder, knoflook, komkommer, mierikswortel, peper, waterkers, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Zuurgoed van komkommer en rode ui

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, knoflook, komkommer, kristalsuiker, kruidnagels, laurierbladeren, peperkorrels, pimentkorrels, rode ui, spaanse pepers en zout

Keuken:
Surinaams
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Zeebaarstartaar met venkel, erwten en komkommer

Ingrediënten:
chilipeper, doperwten, gember, groentebouillon, honing, kervel, limoensap, limoenzest, minikomkommers, olijfolie, Oost-Indische kers bloemen, peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelknol, zeebaars en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Komkommersalade met gekneusde knoflook en gember

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemberwortel, knoflook, komkommer, koriander, maldon zeezout, rijstazijn, rode ui, sesamolie, sesamzaad en zonnebloemolie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Tijgermelk

Ingrediënten:
gember, jonge spinazieblaadjes, knoflookolie, komkommer, tamarillopasta, witte wijnazijn en zout

Soort:
marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koude sesam- of pindanoedels

Ingrediënten:
azijn, eiermie, gember, komkommer, lente ui, linguine, pindakaas, rijstwijnazijn, sesamolie, sojabonen, sojasaus, suiker, tabasco, tahin, tempeh, tofu, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloem, bloemkool, courgette, gemberpoeder, keukenzout, komkommer, mosterdzaad, sperziebonen, suiker en zilveruitjes

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Snack of tussendoortje uit Vegan Genial:

Sushitörtchen / Sushitaartjes

Ingrediënten:
avocado, azijn, gember, gerookte tofu, komkommer, limoensap, noribladeren, pruimenmoes, rijstazijn, rode paprika, sesamzaad, sojasaus, suiker, sushirijst, tuinkers, wasabi, water, witte suiker en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse komkommersalade

Ingrediënten:
blanke azijn, gember, jalapeñopeper, knoflook, komkommer, koriander, rijstazijn, serrano chilipeper, sojasaus, suiker, thaise peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

Je Eigen Sushi Fabriek

Ingrediënten:
avocado, citroen, komkommer, nori, rijstazijn, rode paprika, japanse ingelegde gember, sesamzaad, sojasaus, sushirijst en zout

Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Jacobsschelpen met gemberrelish

Ingrediënten:
gembersiroop, gemberwortel, jacobsschelp, komkommer, boter, poedersuiker, rijstwijnazijn, sesamzaad, steranijs, verse kervel, witte peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Sushirol met groenten

Ingrediënten:
avocado, japanse ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, mirin, nori, paprika, rijstazijn, sesamzaad, sushirijst, wasabipasta en zout

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Bijgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Captains's dinner piccalilly

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, cayennepeper, flespompoen, gemberpoeder, komkommer, kurkuma, maïzena, mosterdpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, sperziebonen, water, zeezout en zilverui

Keuken:
Brits
Soort:
groente
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Singapore Crab / Singapore krab

Ingrediënten:
bruine suiker, gekookte krab, rijst, gember, hete chilipoeder, knoflook, komkommer, kroepoek, plantaardige olie, rode wijnazijn, tomatenketchup, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Gebraden runderlende met komkommerkimchi en verse pruimen

Ingrediënten:
bosui, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gember, gochujang, grof zeezout, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, mirin, nanami togarashi, pruimen, rijstazijn, runderlende, vissaus, wortel en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Garnalensalade

Ingrediënten:
artisjokharten uit blik, azijn, dille, garnalen, gemberpoeder, komkommer, olie, perziken uit blik, sojasaus, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Haal meer recepten op...