M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Mavis kookt

de Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk

Een boek van M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken

We hebben 70 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mavis kookt, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Mavis Kookt

Voor de meeste Surinamers speelt eten een vitale rol in het dagelijks leven. Ook al is praten over eten een geliefde Surinaamse bezigheid, recepten en keukengeheimen worden van oudsher streng bewaakt. Traditioneel worden recepten niet opgeschreven en wordt de kunst van het koken niet overgedragen, maar afgekeken. Bovendien bereidt elke Surinamer gerechten op geheel eigen wijze.
De Surinamers die in de twintigste eeuw in Nederland arriveren brengen dan ook de eigen ingrediënten, gerechten en eetgewoonten mee. Zo ook Mavis Hofwijk, die zich in de jaren zestig in Amsterdam vestigt. Met een voorliefde voor bakken en de authentieke Surinaamse keuken, is zij sinds 1985 dagelijks in de keuken van haar cateringbedrijf Surinaams Buffet te vinden. De veelheid aan traditionele en moderne gerechten die zij in haar keuken bereidt, weerspiegelt de ontstaansgeschiedenis van de Surinaamse keuken: een langdurige en dynamische uitwisseling tussen de eetculturen van Zuid-Amerikanen, Europeanen, Afrikanen en Aziaten.
Mavis zit vol culinaire kennis, humor en verhalen. Haar jarenlange ervaring en kennis van haar keuken draagt zij met veel liefde over op geïnteresseerden en de jonge generatie. In Mavis kookt geeft zij de lezer een uniek kijkje in haar Surinaamse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Mavis kookt

Een greep uit de 70 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Knoedelsoep met tajerblad

Ingrediënten:
aromat, bladselderij, bloem, casinobrood, ei, gedroogde vis, laurierblad, madame jeanette peper, melk, pimentkorrels, runderschenkel, tajerbladeren, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
azijn, bruine bonen, kip, kippenbouillonblokje, kruidnagels, laurierbladeren, madame jeanette peper, pimentkorrels, selderij, suiker, surinaamse rijst, tomaten, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Tajerblad

Ingrediënten:
bouillontablet, tajerbladeren, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Kokosijsblokjes

Ingrediënten:
geraspte kokos en kokosessence

Keuken:
Surinaams
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Zuurgoed van komkommer en rode ui

Ingrediënten:
azijn, gemberwortel, knoflook, komkommer, kristalsuiker, kruidnagels, laurierbladeren, peperkorrels, pimentkorrels, rode ui, spaanse pepers en zout

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Surinaamse kip

Ingrediënten:
azijn, gemberwijn, ketjap, kipkarbonade, kippenbouillontablet, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Keksi - Gele cake

Ingrediënten:
amandelessence, boter, ei, patentbloem, rum, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Snack of tussendoortje uit Mavis kookt:

Bananenbeignets

Ingrediënten:
bakbananen, melk, suiker, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Peprewatra met cassavebrood - Peperwater

Ingrediënten:
ajumapeper, azijn, cassavebrood, groentebouillontablet, kruidnagels, kwikwi, laurierbladeren, pimentkorrels en selderij

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Pindasoep met tomtom en zoutvlees

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, bouillontablet, gele bakbanaan, groene bakbanaan, kip, kruidnagels, laurierblad, madame jeanette peper, olie, pimentkorrels, surinaamse pindakaas, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Gelespliterwtensoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, gele spliterwten, rijst, selderij, ui, zonnebloemolie, zoutvlees en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / voorgerecht uit Mavis kookt:

Bouillon

Ingrediënten:
gedroogde vis, laurierbladeren, pimentkorrels, selderij, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Toon alle 70 recepten in dit boek