M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Mavis kookt

de Surinaamse keuken volgens Mavis Hofwijk

Een boek van M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken

We hebben 70 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mavis kookt, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Mavis Kookt

Voor de meeste Surinamers speelt eten een vitale rol in het dagelijks leven. Ook al is praten over eten een geliefde Surinaamse bezigheid, recepten en keukengeheimen worden van oudsher streng bewaakt. Traditioneel worden recepten niet opgeschreven en wordt de kunst van het koken niet overgedragen, maar afgekeken. Bovendien bereidt elke Surinamer gerechten op geheel eigen wijze.
De Surinamers die in de twintigste eeuw in Nederland arriveren brengen dan ook de eigen ingrediënten, gerechten en eetgewoonten mee. Zo ook Mavis Hofwijk, die zich in de jaren zestig in Amsterdam vestigt. Met een voorliefde voor bakken en de authentieke Surinaamse keuken, is zij sinds 1985 dagelijks in de keuken van haar cateringbedrijf Surinaams Buffet te vinden. De veelheid aan traditionele en moderne gerechten die zij in haar keuken bereidt, weerspiegelt de ontstaansgeschiedenis van de Surinaamse keuken: een langdurige en dynamische uitwisseling tussen de eetculturen van Zuid-Amerikanen, Europeanen, Afrikanen en Aziaten.
Mavis zit vol culinaire kennis, humor en verhalen. Haar jarenlange ervaring en kennis van haar keuken draagt zij met veel liefde over op geïnteresseerden en de jonge generatie. In Mavis kookt geeft zij de lezer een uniek kijkje in haar Surinaamse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Mavis kookt

Een greep uit de 70 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Groenespliterwtensoep

Ingrediënten:
bouillonblokje, gedroogde vis, gezouten varkensstaartjes, kruidnagels, madame jeanette peper, pimentkorrels, selderij, spliterwten, ui, zoutvlees en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Gekruide ketjap

Ingrediënten:
ajumapeper, gemberwortel, knoflook, madame jeanette peper, selderij, zoete ketjap en zoute ketjap

Keuken:
Surinaams
Soort:
koude sauzen en bouillons
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Pom voor een feestje

Ingrediënten:
aromat, azijn, bouillontablet, pomtayer, kip, nootmuskaat, piccalilly, roomboter, selderij, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
gevogelte
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Tajerblad

Ingrediënten:
bouillontablet, tajerbladeren, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Karuboyo - Maïstaart

Ingrediënten:
amandelessence, boter, kaneel, kokosmelk, maïskorrels, maïsmeel, rozijnen, suiker en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
koek en gebak / zoete hapjes
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Amsoi

Ingrediënten:
amsoi, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Peprewatra met cassavebrood - Peperwater

Ingrediënten:
ajumapeper, azijn, cassavebrood, groentebouillontablet, kruidnagels, kwikwi, laurierbladeren, pimentkorrels en selderij

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Knoedelsoep met tajerblad

Ingrediënten:
aromat, bladselderij, bloem, casinobrood, ei, gedroogde vis, laurierblad, madame jeanette peper, melk, pimentkorrels, runderschenkel, tajerbladeren, ui en zoutvlees

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Gestoofde ananas

Ingrediënten:
ananas, citroensap en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Kokosijsjes

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, kokosmelk en maïzena

Keuken:
Surinaams
Soort:
ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Bijgerecht uit Mavis kookt:

Papaja

Ingrediënten:
aromat, papaja, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
groente
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Recept uit Mavis kookt:

Ananaswater met gember

Ingrediënten:
ananas, citroenzuur, gedroogde sinaasappelschil, gemberwortel, kruidnagels en suiker

Keuken:
Surinaams
Soort:
zoet / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Hofwijk, K. Vaneker en Pieter Ouddeken - Mavis kookt

Diner / hoofdgerecht uit Mavis kookt:

Lamsvlees met massala

Ingrediënten:
knoflook, lamsvlees, madame jeanette peper, massala, ui, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees
Toon alle 70 recepten in dit boek