39 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: avocadobasmatirijstbleekselderijblik cannellinibonenblik kidneybonenbloemkoolbotergehaktgemalen komijngembergriekse yoghurtkaneelknoflookkomijnpoederlimoenmuntpeperrode paprikarode uiuizeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Indiase dahl met tomaten en yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kerrie, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, olie, paprikapoeder, peper, rode linzen, tomaat in blik, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Quinoa met wortel en limoen

Ingrediënten:
gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Perzische noedelsoep

Ingrediënten:
eiernoedels, fettuccine, groentebouillon, kervel, koriander, lente-ui, olijfolie, peterselie, ui, yoghurt, zout, zure room, zwarte peper en zwartoogbonen

Keuken:
Iraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Keet Smakelijk

Recept uit Keet Smakelijk:

gevaarlijk lekker Thais hapje

Ingrediënten:
aardappels, bloemkool, cayennepeper, gember, doperwten, gehakt, amandel, groentebouillon, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, olijfolie, paprikapoeder, rijst, sjalotten, tomaten, wortels, yoghurt, zoete aardappel en zout

Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Linzenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, gekookte kleine groene linzen, groentebouillon, knoflook, koriander, kurkuma, munt, olijfolie, peterselie, rozijnen, ui, winterpeen, yoghurt en zonnebloempitten

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Siciliaanse pompoenstoofpot met kikkererwten

Ingrediënten:
couscous, flespompoen, gedroogde chilivlokken, groentebouillonblokje, kaneel, kikkererwten, koriander, olijfolie, olijven, rozijnen, tomatenblokjes uit blik, uien en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

erwtensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, doperwten, gember, groentebouillon, komijn, koriander, munt, olie, spliterwten, ui, winterwortel, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Wortelsoep Met Gember En Komijnyoghurt

Ingrediënten:
chilivlokken, citroengras, komijnpoeder, groentebouillon, olijfolie, stemgember, verse koriander, wortels, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Waanzinnig Marokkans lamsvlees

Ingrediënten:
abrikozen, balsamicoazijn, citroen, couscous, cranberry's, dadels, gedroogde rode spaanse peper, groentebouillon, kaneelstokje, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, lamsschouder, marjolein, olijfolie, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijnnaaldjes, rozijnen, venkelzaad, yoghurt, zeezout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Rode kool-quinoasoep

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Avondmaal uit Te gast bij Jamie:

Groentevindaloo - goudgele kipspiesjes

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, erwten, extra vierge olijfolie, garam masala, gedroogde rode spaanse peper, gemalen komijn, groentebouillon, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, koolzaadolie, koriander, kurkuma, mais, peper, rode ui, rozijnen, scharrelkipfilet, spinazie, tomaat, tuinbonen, venkelzaad, wittewijnazijn, worcestersaus, yoghurt en zout

Keuken:
Brits
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Lunch / buffet / avondmaal uit Veg!:

Kerriepoeder met zoete aardappels

Ingrediënten:
garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, koriander, limoenen, olijfolie, rode chilipeper, ui, volle yoghurt, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Freekeh pilaf

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Ylva Bergqvist - 52 Soepen

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit 52 Soepen:

Tomaten Paprikasoep Met Geroosterde Kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, gegrilde paprika, gemberpoeder, groentebouillon, kikkererwten, komijnpoeder, zout, bakolie, olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflook, honing, kaneel, tomatenblokjes uit blik, turkse yoghurt, verse koriander en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Pompoen met kardemom en nigellazaad

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, flespompoen, gemalen geelwortel, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, groene chilipeper, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, nigellazaad, olijfolie, pompoenpitten, rode ui en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Love your lunch:

Zwarte-bonensoep met sinaasappel en chili

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, knoflooktenen, water, olijfolie, sinaasappels, verse koriander, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...