Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

eten met nijntje

verhalen voor de allerkleinsten recepten voor de hele familie

Een boek van Dick Bruna en Samuel Levie

We hebben 43 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals eten met nijntje, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

“Genomineerd voor het Gouden Kookboek 2019.”Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee op ontdekkingstocht.Zo neemt ze een kijkje in de moestuin en in de boomgaard. Ook leert ze dat de koemelk geeft, waarvan weer kaas gemaakt kan worden.Samuel Levie, chef-kok én vader, bedacht speciaal bij deze verhalen 40 nieuwerecepten voor de allerkleinsten. Eenvoudig, gezond, voornamelijk vegetarisch envooral erg lekker.De recepten in dit kookboek zijn voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voordreumesen, peuters en kleuters. Hoe maak je groenten tot hun lievelingseten? Hoeverleid je ze tot het proberen van nieuwe smaken?Een lees- en kookboek vol inspiratie voor het hele gezin.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit eten met nijntje

Een greep uit de 43 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Wortelsaté

Ingrediënten:
bospeen, gember, ketjap, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderpoeder, pindakaas, sambal, sjalot, sojasaus en zonnebloemolie

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Muizenkoekjes

Ingrediënten:
blauwe muisjes, boter, citroensap, ei, poedersuiker, roze muisjes, volkorenmeel en witte basterdsuiker

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Picknick / avondmaal uit eten met nijntje:

Snijbonenquiche

Ingrediënten:
ei, hartige taartbodem, mozzarella, munt, room, snijbonen en zongedroogde tomaat

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Pasta bolognese met linzen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bleekselderij, blik tomatenblokjes, gekookte linzen, groentebouillon, knoflook, laurierblaadje, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, rozemarijn, ui en winterpeen

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Noodle salade

Ingrediënten:
gembersiroop, komkommer, limoen, noodles, paprika, sesamolie, sojasaus, vissaus en winterpeen

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Groentedips

Ingrediënten:
citroensap, dille, gegrilde paprika, geitenkaas, gekookte cannellinibonen, gele paprika, komkommer, olijfolie, rode paprika, selderij, voorgekookte bietjes, wortel en yoghurt

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Pureegenboog

Ingrediënten:
biologische pompoen, diepvriesdoperwtjes, gekookte rode biet, kruimige aardappel en rode paprika

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Lunch uit eten met nijntje:

Pita pizza's

Ingrediënten:
basilicum met steeltjes, gegrilde paprika, mozzarella, pitabroodje, sjalotje en trostomaten

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Linzenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, gekookte kleine groene linzen, groentebouillon, knoflook, koriander, kurkuma, munt, olijfolie, peterselie, rozijnen, ui, winterpeen, yoghurt en zonnebloempitten

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Spinazie-doperwtencurry

Ingrediënten:
aardappelen, diepvriesdoperwtjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, mosterdzaad, tomaten, ui, verse spinazie, water, zonnebloemolie en zwarte peperpoed

Een recept uit Dick Bruna en Samuel Levie - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Polentafrietjes

Ingrediënten:
blik tomatenblokjes, geraspte oude kaas, groentebouillon, knoflook, olijfolie, rozemarijn en snelkokende polenta

Toon alle 43 recepten in dit boek