122 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembouilloncitroencitroensapgroentekaaskerstomaatknoflookmelkolieparmezaanse kaaspeperpeterselierisottorijstsjalottijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Couscous met tomaten & ui

Ingrediënten:
boter, bouillon, couscous, olijfolie, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Risotto met tomaat, basilicum en ricotta

Ingrediënten:
basilicum, basis risotto, boter, bouillon, extra vierge olijfolie, gedroogde oregano, gedroogde spaanse peper, olie, parmezaanse kaas, ricotta, rode wijnazijn, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

In Kümmel gebratene Lotte auf Tomaten-Safran-Sauce mit Auberginegemüse / In karwijzaad gebakken zeeduivel op tomaten-saffraansaus met auberginegroente

Ingrediënten:
aubergine, bruine boter, courgette, groentebouillon, karwijzaad, knoflook, mild chilizout, milde chilipoeder, olie, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelrasp, suiker, tomaten, tomaten uit blik, ui, vanillemerg, za'atar, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht / avondmaal uit Tomaten:

Tomatenrisotto

Ingrediënten:
ansjovisfilet in olie, citroen, boter, parmezaanse kaas, gladde peterselie, groentebouillon, kippenbouillon, olijfolie, passata, tomaat, risottorijst, sjalot, bleekselderij, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
risotto
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Recept uit Een kookboek.:

Kreeftsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, jeneverbessen, knoflook, kreeftkarkassen, laurier, olijfolie, pastis, sjalot, tijm en tomaten

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Ravioli met rucola en drie soorten kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, griesmeel, groentebouillon, knoflook, mascarpone, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, robiola, rucola, sjalot en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Auberginepilaf - pilaf me melitzanes

Ingrediënten:
aubergine, boter, gemalen kaneel, groentebouillon, kippenbouillon, krenten, langkorrelige rijst, olijfolie, tomaat, ui, vermicelli, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst / gevogelte / vegetarisch / groente
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Venkel uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, tomaten, venkel, witte ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente / ovenschotel
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met zwartoogbonen

Ingrediënten:
boter, bulgur, cayennepeper, groentebouillon, olijfolie, peper, tomatenpuree, vermicelli, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatengratin

Ingrediënten:
boter, broodkruim, groentebouillon, kaas, olijfolie, room, tomaat en kruiden

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gevulde uien

Ingrediënten:
bosui, boter, feta, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, tomaat, ui, wittebroodkruim, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met vermicelli

Ingrediënten:
boter, bulgur, couscous, dunne pasta, groentebouillon, olijfolie, peper, tarwe, tomatenpuree, vermicelli, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Paddenstoelenrisotto met barolo - risotto al barolo con funghi

Ingrediënten:
barolo, boter, gedroogde paddenstoelen, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, tomaat, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Verse gnocchi met witte meikaas

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, boter, eidooier, groentebouillonblokje, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, trostomaat, witte meikaas en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit

Recept van Okoko recepten:

Rijke tomatensoep met pesto

Ingrediënten:
basilicum, basilicumpesto, gehakt, groentebouillon, boter, olijfolie, pruimtomaten, suiker, knoflook, zongedroogde tomaten in olie en zure room

Haal meer recepten op...