106 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: augurkazijnbieslookbloembotercitroeneiknoflookmayonaisemelkmosterdolieolijfoliepaprikapoederpeperpeterseliesjalotslagroomuiveganaisewaterzoutzure roomzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiersalade met verse kruiden

Ingrediënten:
augurk, bieslook, citroensap, dille, ei, kervel, koriander, mayonaise, munt, peterselie, veganaise, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / voorgerecht uit Moro:

Artisjokken met een saus met pijnboompitten, ui en kruiden

Ingrediënten:
artisjok, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rode ui, rode-wijnazijn, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Recept uit De kunst van het koken:

Dillesaus

Ingrediënten:
citroensap, dille, eidooier, slagroom, vinaigrette en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vinaigrette / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Ei-citroensaus

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, dikke yoghurt, dille, eidooier, gedroogde munt, knolselderij en wortel

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner uit Anatolië:

Kirlangiç çorbasi - Schorpioensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, droge witte wijn, eidooier, knoflook, knolselderij, olijfolie, schorpioenvis, tomaat en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Mayonaise

Ingrediënten:
augurk, citroensap, eidooier, groene kruiden, harissa, water, misopasta, mosterd, saffraandraadjes, sesamolie, sjalot, wasabipasta en 
zout en peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van gerookte paling, gebrande asperges en algen

Ingrediënten:
algen, arachideolie, asperges, basilicum, belgische mosterd, bronzen venkel, citroensap, dille, eidooier, gerookte paling, griekse basilicum, peper, snelkookrijst, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
salade / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Ispanak çorbasi - Spinaziesoep

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dille, eidooier, peterselie, runderbouillon, selderijblad, selderijstengel, spinazie, wortel en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Amuse / diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Scheermessen uit de Noordzee met zeekraal en mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, belgische mosterd, citroensap, citroenzest, dille, eidooier, elixer d anvers, gember, hoisinsaus, limoensap, olijfolie, peper, rijstazijn, scheermessen, sjalot, sojasaus, zeekraal en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gevulde komkommer

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, garnalen, gevulde olijven, knoflook, komkommer, roquefort, slagroom, tabasco, tartaar, ui, verse dille, verse peterselie, witte peper, wodka, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Soep van noordzeevis met venkel en rouille

Ingrediënten:
aardappel, basisrecept noordzeebouillabaisse, belgische mosterd, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, dille, eidooier, knoflook, krokant roggebrood, olijfolie, pastis, saffraan, venkel, visbouillon en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Asperge "Raadshuiskelder"

Ingrediënten:
asperges, braadkuiken, citroensap, ei, eidooier, knoflookpoeder, mayonaise, room, tabasco, tomaten, tuinkruiden en zout

Keuken:
Duits
Haal meer recepten op...