261 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembotercitroensapcrème fraîchedroge witte wijneikippenbouillonknoflookkruidnagellaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterseliepreiroomsjalotwaterwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Quiche met ui

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, halfvolle room, hartig korstdeeg, melk, olijfolie, room, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: peperige paarse soep

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, balsamicoazijn, bieslook, bouillon, eieren, extra vergine olijfolie, bieslook, groentebouillon, klokhuis, kool, olijfolie, rodekool, rode ui, rode uien, tijm, tijm, ui, uien, verse rodekool, verse tijm, vlees, zoete appel, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Rode poon met pompoen, zoete ui en gember

Ingrediënten:
flespompoen, gelatine, gember, honing, jeneverbessen, kervel, knoflook, melk, olijfolie, peper, rode poonfilets, rode ui, rozemarijn, slagroom, tijm, vogelmuur, wasabipoeder, zoete ui in zoutkorst en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

De echte Hollandse tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, foelie, groentebouillon, half-om-halfgehakt, laurierblad, margarine, melk, peperkorrels, peterselie, slagroom, soeptomaten, tijm, ui, vermicelli, witbrood, wortel en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Tartiflette met kabeljauw

Ingrediënten:
boter, comté, kabeljauw, paprikapoeder, peper, slagroom, tijm, vastkokende aardappel en witte ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Gnocchi au pistou et aux palourdes

Ingrediënten:
basilicum, citroen, droge witte wijn, boter, water, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, slagroom, soezendeeg, tapijtschelpen, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Paddestoelen cappuccino

Ingrediënten:
boter, cognac, kastanjechampignon, oestersaus, peper, sjalot, slagroom, tijm, vleesfond en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Mosselsoep met sinaasappel

Ingrediënten:
kerrie, knoflook, mosselen, olie, peper, prei, sinaasappel, slagroom, tijm, ui, winterpeen, witte wijn en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Bijgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Tijmsaus

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, peper, sjalot, slagroom, tijm, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het insectenkookboek:

Tagliatelle met kruidige roomsaus

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, knoflook, meelwormen, olijfolie, pijnboompitten, rozemarijn, slagroom, tagliatelle, tijm, ui, zout en zwarte peper

Soort:
insecten / pasta/noodles
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Reebout in rodewijnsaus

Ingrediënten:
boter, knoflook, kruidnagel, laurier, maïzena, marc de bourgogne, olijfolie, peper, reebout, rode wijn, rozemarijn, sjalot, slagroom, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Paddestoelentaart

Ingrediënten:
champignons, ei, lente-ui, paddenstoelen, parmezaanse kaas, peper, rode ui, slagroom, tijm en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Heilbot met witte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, heilbotfilet, peper, sinaasappelschil, sjalot, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Haal meer recepten op...