183 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercognacdroge witte wijneifondknoflookkruidenlaurierlaurierbladnootmuskaatolieolijfoliepeterselierode wijnrunderbouillonsjalotspekuivleeswaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Citroen-tijm

Ingrediënten:
bouillon, citroenen, knoflooktenen, verse tijmblaadjes, vlees, witte peper en zout

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Hutspot met varkensvlees

Ingrediënten:
braadworst, knoflook, laurier, mosterd, peper, peterselie, prei, raap, savooiekool, selderij, spruiten, tijm, ui, varkensoren, varkenspoten, varkenstong, varkensvet, varkensvlees, water, wit vers spek, wortel en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: peperige paarse soep

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, balsamicoazijn, bieslook, bouillon, eieren, extra vergine olijfolie, bieslook, groentebouillon, klokhuis, kool, olijfolie, rodekool, rode ui, rode uien, tijm, tijm, ui, uien, verse rodekool, verse tijm, vlees, zoete appel, 
zout en peper, zuivel en zwarte peper

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Kippenpastei

Ingrediënten:
citroensap, ei, ham, kippenlevers, knoflook, ontbijtspek, paprikapoeder, peper, peterselie, port, spek, tijm, uien, varkensspiering en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde haas - lièvre en cabessal

Ingrediënten:
armagnac, buikspek, cahors-wijn, droge rode wijn, ei, haas, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kippenbouillon, knoflook, nootmuskaat, ontbijtspek, oud brood, pancetta, peper, prosciutto, rauwe ham, sjalot, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Terrine de campagne

Ingrediënten:
boter, cognac, ei, jeneverbes, kinnebak, kleurzout, laurier, netvet, sjalot, spek, tijm, varkenslever, varkensschouder, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Wild-zwijnterrine

Ingrediënten:
boter, champignons uit blik, ei, gepekelde tong, gerookt spek, madeira, paprikapoeder, peterselie, pistaches, salie, spek, tijm, ui, varkensgehakt, varkensvlees, wild zwijnbout, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Terrine met kippenlevers

Ingrediënten:
cognac, doorregen buikspek, ei, kipfilet, kippenlever, kruidnagel, laurierblad, mager buikspek, peper, slagroom, varkensvlees, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Piggy pies

Ingrediënten:
buikspek, ei, boter, kippenbouillon, meel, peper, plantaardige olie, reuzel, knoflook, nootmuskaat, varkensgehakt, varkensvlees, verse tijm, wortel en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Recept uit Wild:

Wildterrine van gans en ander wild

Ingrediënten:
armagnac, calvados, citroen, cognac, eendenborst, ei, fazant, ganzenfilet, ganzenvet, jeneverbes, kalfsgehakt, kippenlever, knoflook, laurier, ontbijtspek, peper, rode peperkorrels, rode wijn, room, rozemarijn, salie, spek, speklappen, tijm, wildfond, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
wild / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Cassoulet de porc et de mouton - Bonen gebakken met varkensfilet, schapen- of lamsschouder en worst

Ingrediënten:
armagnac, broodkruim, bruine fond, cognac, droge witte wijn, fricandeau, ganzenvet, gedroogde witte bonen, gepekeld varkensvlees, knoflook, kruidnagelen, lamsborst, lamsbotten, lamsschouder, laurier, mager varkensvlees, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, runderbouillon, schaapsborst, schaapsschouder, schapenbotten, spek, tijm, tomaten, tomatenpuree, tomatenpuree uit blik, truffel uit blik, truffelvocht, ui, uitgebakken varkensvet, varkensbotten, varkensbraadvet, varkenslende, varkenszwoerd, vet spek, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / schapenvlees / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Varkensterrine

Ingrediënten:
broodkruim, gerookte spekreepjes, kippenlever, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, peterselie, tijm, varkenslever, varkensvlees en witte peper

Soort:
vlees / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Brabantse boerenpaté

Ingrediënten:
ei, gerookt spek, kippenbout, kippenlever, kleurzout, knoflook, laurier, nootmuskaat, peper, port, tijm, ui, varkensvlees en vet spek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Knoflookpaté

Ingrediënten:
boter, kippenlever, knoflook, ontbijtspek, peper, rode ui, rundergehakt, speklappen, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Renate Hagenouw en Valerie Ferguson - Het Beste Uit Frankrijk

Diner / voorgerecht uit Het Beste Uit Frankrijk:

Landelijke paté met prei

Ingrediënten:
4 kruidenmengsel, boter, knoflook, komijn, laurierblad, nootmuskaat, prei, salieblaadjes, spek, tijm, varkensbout, varkensschouder, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Ardense pastei

Ingrediënten:
ei, gekookte ham, groene peper, knoflook, kruidnagel, peper, peterselie, room, sjalotjes, spek, tijm, varkenslapjes, varkenslever, vetstof en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

In calvados gestoofd rundvlees - pothine de boeuf

Ingrediënten:
bouquet garni, calvados, droge witte wijn, kalfspoot, klapstuk, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, pancetta, peper, rauwe ham, runderbouillon, runderstoofvlees, spek, sukadestuk, ui, verse peterselie, verse tijm, zout en zwoerd

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Soupe aux choux (Garbure) - Maaltijdsoep van kool

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, chilipoeder, gedroogde witte bonen, hamschijf, knoflook, kool, kruidnagel, laurier, majoraan, ontbijtspek, peperkorrels, peterselie, raapjes, rookspek, stokbrood, tijm, ui, water, witte bonen, witte bonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...