71 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembruine suikercitroensapeigrove mosterdknoflooklaurierlaurierbladmelknootmuskaatoliepeterselieplantaardige olierunderbouillonslagroomtijmtomaatuiwaterwitte peperwitte wijnwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 1 - ajam smoor 1

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, geklaarde boter, ghee, goela djawa, groene spaanse peper, ketjap benteng asin, ketjap benteng manis, knoflook, peper, rode spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie, zout en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 3 - ajam smoor 3

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, geklaarde boter, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, kruidnagel, nootmuskaat, peper, rode spaanse peper, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Indonesische pastei - pastel toetoep

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, boter, doperwten, ei, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, margarine, nootmuskaat, olie, peper, prei, suiker, verse bladselderij, verse koriander, worteltjes en zout

Keuken:
Indonesisch / Hollands
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde of gesmoorde kip 2 - ajam smoor 2

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, daoen salam, djahé, geklaarde boter, gemberwortelpoeder, ghee, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, peper, peterselie, rode spaanse peper, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Gerookte karbonade, kool en appel

Ingrediënten:
arachideolie, bier, bieten, bonen, boter, ciabattabrood, cider, foelie, frambozen, groentebouillon, water, kool, olie, pasta, peperkorrels, raap, rucola, suiker, tijm, toast, vijgenbladeren, vlees, witte bonen, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Matzo brei

Ingrediënten:
boter, compote, ei, honing, jam, kaneel, matzes, peper, plantaardige olie, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ilse Konig, Ilse König, Clara Monti en Inge Prader - Minimania

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Minimania:

Sliders

Ingrediënten:
augurk, cheddar, ei, suiker, boter, ketchup, mayonaise, meel, mosterd, olie, peper, plantaardige olie, rode ui, rundergehakt, sla, zout, gist, witte sesamzaadjes en zout

Soort:
vlees / hartige hapjes
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria U.S.A.:

Runza's

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde gist, gehakt, groene kool, melk, peper, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Duits / Russisch / Amerikaans
Soort:
quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Maïspolenta

Ingrediënten:
aubergine, boter, feta, maiskolven, oregano, plantaardige olie, suiker, tomaat, tomatenpuree, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kip in wijn - coq au vin

Ingrediënten:
bloem, boter, bouquet garni, champignon, cognac, croutons, kip, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, plantaardige olie, rode bourgogne, suiker, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Plenty more:

Rokerige polentafrites

Ingrediënten:
bloem, boter, chilivlokken, fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, olijfolie, plantaardige olie, romatomaten, scamorza affumicata, snelkookpolenta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Toscane

Diner / hoofdgerecht uit Toscane:

Pizza met spinazie

Ingrediënten:
boter, citroensap, doorregen spek, gedroogde gist, gekookte ham, grofgemalen tarwe, kaas, knoflook, marjolein, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, spinazie, suiker, tarwebloem, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Speenvarken

Ingrediënten:
banaan, boter, bruine suiker, citroen, knoflook, olie, peper, sojasaus, speenvarken, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Tahitiaans
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...