257 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroencitroensapdillegemalen komijnkaneelknoflookkomijnpoederkorianderzaadkruidenlimoenmuntoliepaprikapoederpeperpeterselierode uisinaasappeltomaatuiwaterzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Okra met tomaten, citroen en koriander

Ingrediënten:
citroensap, fijne kristalsuiker, ingemaakte citroen, koriander, korianderzaad, mild paprikapoeder, munt, okra, olijfolie, peterselieblad, rode chilipeper, rode paprika, tomaat, ui, water, zout en zwarte olijven

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Recept uit De dikke vegetariër:

Brood en kruidenvulling met gedroogd fruit

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, croutons, dille, dragon, gedroogd fruit, kervel, knoflook, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rozemarijn, salie, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groentevulling / vegetarisch
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Salade van parelgort en gebakken wortel

Ingrediënten:
amandelen, avocado, bladpeterselie, feta, gehakt, granaatappel, harissa, komijnpoeder, koriander, limoen, olijfolie, parelgort, pistachenoten, sinaasappel, sinaasappelsap, sumak, knoflook, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Dunne pasta met krab

Ingrediënten:
bladpeterselie, bruin krabvlees, eier-tagliatelle, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, olijfolie, rode spaanse peper, wit krabvlees en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gestoomde pulpo

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, citroenschil, dragon, extra vierge olijfolie, groene thee, koriander, octopus, paprikapoeder, sinaasappelschil, tijm, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Gemarineerde olijven - aceitunas aliñadas

Ingrediënten:
bladpeterselie, gepekelde olijven, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rode spaanse peper, sinaasappel, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipoeder, citroen, gember, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder en saffraandraadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk van bloemkool

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemkool, citroen, gemalen komijn, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Couscoussalade

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, avocado, bladpeterselie, citroen, couscous, gehakt, kippenbouillon, komkommer, koriander, olijfolie, sumak, tomaten, peper en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Sean Wainer - Love your lunch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Love your lunch:

Zwarte-bonensoep met sinaasappel en chili

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, groentebouillonblokje, knoflooktenen, water, olijfolie, sinaasappels, verse koriander, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Moro:

Salade met gestoofde kruiden

Ingrediënten:
bladspinazie, ingelegde citroen, knoflook, olijfolie, rucola, saladecress, vegetarisch niervet, verse bladpeterselie, verse koriander, verse munt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Hummus kookboek:

Musabaha

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, ei, gedroogde kikkererwten, groene chilipeper, hummus, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, paprikapoeder, tahin en zuiveringszout

Soort:
peulvruchten / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde olijven

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, extra vergine olijfolie, olijf, gordal olijven, harissa, ingelegde chilipeper, ingelegde citroenschil, jalapeños, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurierblad, lucques olijven, niçoise olijven, rode chilipeper, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 101 ballen:

Visballetjes met kurkuma & zonnebloempitten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, citroen, ei, groene chilipeper, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, limoen, olijfolie, oud brood, rode chilipeper, rode ui, rucola, witvisfilet, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis
Haal meer recepten op...