73 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloemboterbouillonfondkippenbouillonknoflooklaurierbladolieolijfoliepeperpeterselieplantaardige oliepreireuzelrunderbouillontijmtomaattomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gevuld lamszadel

Ingrediënten:
droge witte wijn, gevogeltefond, kalfsfond, knoflook, lamszadel, laurierblad, olie, olijfolie, tomaatblokjes, ui, vers broodkruim, spinazie, verse tijm, verse worst en winterwortel

Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Basisrecept uit BioBudget:

Visbouillon van restjes

Ingrediënten:
garnalenkoppen, garnalenpantsers, groenten, knoflook, knolselderij, laurier, olie, room, sjalot, tomatenpuree, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turquoise:

Mosselen in een dilledeegjasje met rode taratorsaus

Ingrediënten:
bier, bleekselderij, citroen, dille, ijsblokjes, knoflook, laurier, milde rode chilipeper, mosselen, olijfolie, plantaardige olie, rode taratorsaus, tarwebloem, tijm, ui, witte wijn, zelfrijzend bakmeel en zuiverginszout

Keuken:
Turks
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zarzuela

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, gamba, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, knoflook, laurierblad, mosselen, olie, olijfolie, paprikapoeder, pernod, pijlinktvis, platvis, saffraandraadjes, scampi, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, witvis, zeeduivel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anne Zeevalk en New Horizonz - Jong a/d kook

Recept uit Jong a/d kook:

Parmigiana di melanzane

Ingrediënten:
tomaat in blik, cayennepeper, aubergine, kaneelpoeder, lamsgehakt, laurierblaadje, mozzarella, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, wijn, stokbrood, knoflook, tomaten, turks brood, ui, verse basilicum en 
zout en peper

Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Romige Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, eigeel, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Gepureerde Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, kruiden, laurierblad, olie, peper, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Sanders geitenstoof met saffraan en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / rijst
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / hoofdgerecht uit Bonen!:

Cassoulet met kievitsbonen

Ingrediënten:
boter, bouillon, broodkruim, gerookt ontbijtspek, kievitsbonen, knoflook, laurierblaadjes, peterselie, plantaardige olie, speklapjes, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkensbraadworst, witte bonen, witte wijn en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Kalfsrolletjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kappertjes, kruidnagel, laurierblad, mosterd, olie, ontbijtspek, peperkorrels, prei, ui, verse peterselie, witte peper, witte wijn, worteltjes en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Franse bonenstoofpot

Ingrediënten:
doorregen spek, droge witte wijn, ganzenbout, kippenbouillon, knoflookworst, knoflookzout, laurierblad, olie, prei, selderijwortel, tijm, tomaat, ui, verse bladselderij, verse peterselie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

zilte rijst in de romertopf

Ingrediënten:
bouillon, inktvis, knoflook, laurierblad, mosselen, olie, prei, rijst, saffraandraadjes, scampi, ui, verse tijm, witte wijn, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Wilson - Cajun koken

Recept uit Cajun koken:

Jambalaya met garnalen

Ingrediënten:
andouille, bleekselderij, cajungroente, cajunkruiden, garnalen, langkorrelrijst, laurier, lente-ui, oesters, plantaardige olie, rode paprika, tasso, tomaten uit blik, ui, water en witte wijn

Keuken:
Cajun
Soort:
stoofgerecht / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / buffet / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Manhattan clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderijhart, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, knoflook, laurierblad, maïskolf, plantaardige olie, pomodori, rookspek, strandschelpen, tabasco, tomatensap, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / feestdagen
Haal meer recepten op...