Belgie
Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant
We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Belgie , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De streekkeukens van Europa - België
Hoofdredactie Reijer Blankenspoor
Receptuur Mirjam Bakker e.a.
Fotografie Carel Verduin
jaar 2000
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Belgie
Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ardenner paté, salie en ui
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring
Keuken: Belgisch
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, appel-perenstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / wild
Ingrediënten: boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt
Keuken: Belgisch
Soort: pannenkoeken en flensjes / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, croissantdeeg, custard, dessertrijst, eierdooier, eiwit, melk, peulvruchten, suiker en vanillestokje
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout
Keuken: Belgisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / brood en broodgerecht
Toon alle 30 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar