Belgie
Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant
We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Belgie , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De streekkeukens van Europa - België
Hoofdredactie Reijer Blankenspoor
Receptuur Mirjam Bakker e.a.
Fotografie Carel Verduin
jaar 2000
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Belgie
Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring
Keuken: Belgisch
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring
Keuken: Belgisch
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: ardenner paté, salie en ui
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Ingrediënten: ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain de boulogne
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / brood en broodgerecht
Ingrediënten: boter, ei, foelie, nootmuskaat, suiker, verse peterselie, witte asperge, zout en zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Belgisch
Soort: koek en gebak
Ingrediënten: boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout
Keuken: Belgisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken
Keuken: Belgisch
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: boter, dragon, droge witte wijn, forel, gerookt ontbijtspek, rode ui en versgemalen zwarte peper
Keuken: Belgisch
Soort: vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout
Keuken: Belgisch
Soort: vlees
Toon alle 30 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar