Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Belgie

Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant

Een boek van Mirjam Bakker-van Dam

We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

De streekkeukens van Europa - België

Hoofdredactie Reijer Blankenspoor

Receptuur Mirjam Bakker e.a.

Fotografie Carel Verduin

jaar 2000


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Belgie

Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Waterzooi van roodbaars

Hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Luikse wafels

Bij de koffie uit Belgie:

Luikse wafels

Ingrediënten:
boter, bruine kandijsuiker, ei, melk, olie, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
koek en gebak
Serveersuggestie Suikertaart met amandelen

Bij de koffie uit Belgie:

Suikertaart met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, crème fraîche, ei, poedersuiker, roomboterbladerdeeg, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Belgisch

Soort:
koek en gebak
Serveersuggestie Met paté gevulde uien

Hoofdgerecht / voorgerecht uit Belgie:

Met paté gevulde uien

Ingrediënten:
ardenner paté, salie en ui

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Serveersuggestie Pasteitjes met gebakken slakjes

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Pasteitjes met gebakken slakjes

Ingrediënten:
ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / hartige taart, pastei, pizza
Serveersuggestie Zoete kaastaart

Nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, hüttenkäse, verse roomkaas, volle kwark, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Serveersuggestie Witlofsoep

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Serveersuggestie Rijsttaart

Nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Rijsttaart

Ingrediënten:
boter, croissantdeeg, custard, dessertrijst, eierdooier, eiwit, melk, peulvruchten, suiker en vanillestokje

Keuken:
Belgisch

Soort:
koek en gebak
Serveersuggestie aardappelsoep met gerookte forel

Voorgerecht uit Belgie:

aardappelsoep met gerookte forel

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte forel, groentebouillontablet, knoflookbieslook, kruimige aardappel, leffe blond, peper en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Serveersuggestie Vlaamse pannenkoekjes met ijs

Nagerecht uit Belgie:

Vlaamse pannenkoekjes met ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, pure chocolade, sinaasappellikeur, vanilleijs, vanillesuiker en verse munt

Keuken:
Belgisch

Soort:
ijs/sorbet/granita/pannacotta / pannenkoeken en flensjes
Serveersuggestie Frieten met tartarensaus

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch

Soort:
vegetarisch / frituren / aardappelgerecht
Serveersuggestie Hazenpeper

Hoofdgerecht uit Belgie:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, hazenbout, jenever, knoflook, laurierblad, mager spek, peper, sjalot, suiker, trappistenbier, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / wild
Serveersuggestie Varkenshaas met jenever

Hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees
Serveersuggestie Gepofte aardappels met kwark

Bijgerecht uit Belgie:

Gepofte aardappels met kwark

Ingrediënten:
ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Serveersuggestie Omelet met bloedworst

Hoofdgerecht uit Belgie:

Omelet met bloedworst

Ingrediënten:
bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Serveersuggestie Vleesbordje met boerenbruin

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain boulogne

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Serveersuggestie Broodpuddinkjes

Nagerecht uit Belgie:

Broodpuddinkjes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker

Keuken:
Belgisch

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Hoofdgerecht uit Belgie:

Gestoofd konijn met stroop

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, peren-appelstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / wild
Serveersuggestie Amandelkroketjes

Bijgerecht uit Belgie:

Amandelkroketjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, ei, eierdooier, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, paneermeel, peper en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vegetarisch / frituren / aardappelgerecht
Serveersuggestie Tournedos met béarnaisesaus

Hoofdgerecht uit Belgie:

Tournedos met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, eierdooier, natuurazijn, peper, sjalot, tournedos, verse dragon, verse kervel en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees
Toon alle 30 recepten in dit boek