Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Belgie

Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant

Een boek van Mirjam Bakker-van Dam

We hebben 30 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken online doorzoekbaar. Zodat jouw kookboeken niet langer hoeven te verstoffen omdat ze zo lastig doorzoekbaar zijn. Leer er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij bezit.

De streekkeukens van Europa - België

Hoofdredactie Reijer Blankenspoor

Receptuur Mirjam Bakker e.a.

Fotografie Carel Verduin

jaar 2000


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Belgie

Een greep uit de 30 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Met paté gevulde uien

Hoofdgerecht / voorgerecht uit Belgie:

Met paté gevulde uien

Ingrediënten:
ardenner paté, salie en ui

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Serveersuggestie Garnalenkroketjes met gruyère

Voorgerecht / lunchgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Belgie:

Garnalenkroketjes met gruyère

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwit, frituurvet, gruyère, hollandse garnalen, melk, paneermeel, peper, visbouillontablet en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituren
Serveersuggestie Vlaamse stoofkarbonades

Hoofdgerecht uit Belgie:

Vlaamse stoofkarbonades

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, grove mosterd, laurierblad, peper, rode wijnazijn, rundvlees, ui, verse tijm, volkorenbrood, westmalle trappist dubbel en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / vlees
Serveersuggestie Potjesvlees

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Potjesvlees

Ingrediënten:
bladgelatine, droge witte wijn, kalfspoulet, kippenbout, konijnenbout, kruidnagel, laurierblad, olie, peper, ui, verse tijm, winterwortel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / vlees / schuim/mousse/gelei
Serveersuggestie Waterzooi van roodbaars

Hoofdgerecht uit Belgie:

Waterzooi van roodbaars

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, koksroom, laurierblad, peper, prei, roodbaarsfilet, sjalot, verse tijm, visfond, wortel en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Varkenshaas met jenever

Hoofdgerecht uit Belgie:

Varkenshaas met jenever

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, jeneverbessen, nootmuskaat, peper, varkenshaas en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Hoofdgerecht uit Belgie:

Paling in het groen

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, eierdooier, limoen, paling, peper, postelein, sjalot, spinazie, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse peterselie, verse selderij, zout en zuring

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Broodpuddinkjes

Nagerecht uit Belgie:

Broodpuddinkjes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, jenever, kandijkoek, kaneel, melk, muesli-notenbrood, rozijnen, sinaasappelmarmelade en suiker

Keuken:
Belgisch

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Serveersuggestie Pasteitjes met gebakken slakjes

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Pasteitjes met gebakken slakjes

Ingrediënten:
ardenner ham, bladerdeegpasteitjes, boter, crème fraîche, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, slakken, tijm, verse peterselie en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / hartige taart, pastei, pizza
Serveersuggestie Witlofsoep

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Witlofsoep

Ingrediënten:
boter, gevogeltefond, kippenbouillontabletten, kruimige aardappel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witlof en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Serveersuggestie Kip in brandewijn

Hoofdgerecht uit Belgie:

Kip in brandewijn

Ingrediënten:
boter, brandewijn, gedroogde pruimen, ham, kip, kippenbouillontablet, knoflook, koksroom, peper en prei

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Serveersuggestie Vlaamse visserssalade met haring

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vlaamse visserssalade met haring

Ingrediënten:
bonenkruid, boterbonen, citroen, franse mosterd, mayonaise, peper, rode biet, sjalot, vastkokende aardappel, verse peterselie, zoetzure augurk, zout en zoute haring

Keuken:
Belgisch

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Omelet met bloedworst

Hoofdgerecht uit Belgie:

Omelet met bloedworst

Ingrediënten:
bakbloedworst, boter, ei, peper, slagroom, verse bieslook en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Serveersuggestie Vleesbordje met boerenbruin

Voorgerecht / lunchgerecht uit Belgie:

Vleesbordje met boerenbruin

Ingrediënten:
ardenner boterhamworst, ardenner ham, boter, gegrild gehakt, grove mosterd en pain boulogne

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Serveersuggestie Rijsttaart

Nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Rijsttaart

Ingrediënten:
boter, croissantdeeg, custard, dessertrijst, eierdooier, eiwit, melk, peulvruchten, suiker en vanillestokje

Keuken:
Belgisch

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Hoofdgerecht uit Belgie:

Gestoofd konijn met stroop

Ingrediënten:
bloem, boter, gerookt spek, kaneelpoeder, konijnenbout, peper, peren-appelstroop, rode wijn, sjalot, tijm, wildfond en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
stoofgerecht / wild
Serveersuggestie Zoete kaastaart

Nagerecht / bij de koffie uit Belgie:

Zoete kaastaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, hüttenkäse, verse roomkaas, volle kwark, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Serveersuggestie Frieten met tartarensaus

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Belgie:

Frieten met tartarensaus

Ingrediënten:
aardappel, ei, frituurolie, mayonaise, verse bieslook, zout en zure augurken

Keuken:
Belgisch

Soort:
vegetarisch / frituren / aardappelgerecht
Serveersuggestie Spruitjes met beurre noisette

Bijgerecht uit Belgie:

Spruitjes met beurre noisette

Ingrediënten:
boter, peper, spruitjes, verse bieslook, verse dille, verse dragon, verse kervel, verse tijm, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Serveersuggestie Gepofte aardappels met kwark

Bijgerecht uit Belgie:

Gepofte aardappels met kwark

Ingrediënten:
ardenner ham, halfvolle kwark, kruimige aardappel, verse bieslook, verse bladselderij, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Belgisch

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Toon alle 30 recepten in dit boek