128 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bleekselderijbloembloemkoolgroenteknoflookkruidnagellaurierbladmelknootmuskaatolijfoliepeperpeterseliepreirode wijnsjalotsuikertijmtomatenpureewaterwitte wijnwortelzoutzuurkoolzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Gestoofde rode kool

Ingrediënten:
elstar, jonagold, laurier, rietsuiker, rode bessensap, rode kool, roomboter, rozijnen, sjalot en speculaaskruiden

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Verse rode kool

Ingrediënten:
appels, boter, ui, kaneel, kruidnagels, laurierblaadjes, maïzena, peper en zout, rode kool, rundvlees, suiker, uien en zout

Een recept uit Sanne

Recept van Food en So Much More:

Verse rode kool

Ingrediënten:
appels, boter, ui, kaneel, kruidnagels, laurierblaadjes, maïzena, peper en zout, rode kool, rundvlees, suiker, uien en zout

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Ouderwets lekkere rode kool

Ingrediënten:
appel, kaneelstokje, kruidnagel, laurier, rode kool, rode wijn, roomboter, suiker, ui, witte-wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gestoofde rode kool met kastanjes

Ingrediënten:
azijn, cranberrycompote, suiker, honing, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadjes, rijst, rodekool, rode wijn, roomboter, tamme kastanjes, ui en 
zout en peper

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde kool - chou farci

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, broodkruim, crépine, ei, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, melk, olie, peper, quatre épices, savooiekool, sjalot, speklap, tijm, ui, varkensdarmnet, varkensschouder, verse bieslook, verse peterselie, verse tijm, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groente
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Pot-it'n fan skiepfleis

Ingrediënten:
aardappels, azijn, boter, dragon, kruidnagel, lamslappen, laurier, mager ontbijtspek, mosterd, savooiekool, ui, witbrood, witte kool en zoetzure augurk

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, ganzenvet, jeneverbessen, laurier, roomboter, ui, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Drents schapenstoofpotje met wintergroenten

Ingrediënten:
bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Hamschijf op groene groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, cavolo nero, cheddar, collard greens, groene paprika, hamschijf, knoflook, kool, laurier, maisgrutten, salie, snijbiet, tijm, tomaat, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Geflambeerde kwartels met zuurkool

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, jenever, jeneverbes, kwartel, laurier, rozemarijn, sjalot, zout, zure appel, zuurkool, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Por-au-feu met gans en toast met orgaanvlees voor Sint-Maarten

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, fijn zout, fleur de sel, gans, gemeste ganzenlever, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, sjalot, ui, witte kool, witte meirapen, wortel, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Savooisoep

Ingrediënten:
bieslook, boter, groentebouillon, knoflook, laurier, savooiekool, sjalot en tijm

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Chartreuse van kwartel

Ingrediënten:
boter, bruine kippenbouillon, doorregen spek, foie gras, kool, kwartelborst, laurier, madeira, peper, bladpeterselie, tijm, ui, witbrood, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Bijgerecht uit Liever lokaal:

Savooiekool gestoofd met specerijen

Ingrediënten:
boter, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, gemberwortel, groentebouillon, jeneverbes, laurier, nootmuskaat, olijfolie, savooiekool en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...