43 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bladpeterseliebleekselderijbotercitroensapcitroenschileidooierfruitkippenbouillonknoflookkorianderkruidenlaurierbladoliepeperrozemarijnsjalottijmtomaatuiwaterwitte wijnwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Geroosterde witte vis en prei

Ingrediënten:
bacon, citroen, jonge preitjes, laurier, olijfolie, rozemarijn, tijm, witvisfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Lamsschenkel met artisjokken en citroen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, asperge, bleekselderij, citroensap, citroenschil, droge sherry, eidooier, fino sherry, kippenbouillon, knoflook, lamsschenkel, laurierblad, olijfolie, prei, slagroom, verse doperwten, oregano, verse tijm, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Plenty more:

Linzen met ragout ven paddestoelen en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, gedroogde porcini, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, koriander, laurier, olijfolie, prei, puy-linzen, selderijknol, slagroom, tijm, ui, wilde paddestoelen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Gepaneerde lamstong met amandeltarator

Ingrediënten:
amandeltarator, bleekselderij, broodkruim, citroen, knoflook, lamstong, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, pekelzout, prei, sesamzaad, tarwebloem, tijm, ui, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Groene mole

Ingrediënten:
cactusbladeren, citroen, courgette, doperwten, gember, groene chilipeper, groene tomaten, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, peper, pompoenpitten, prei, reine claudes, romainesla, sesamzaad, spinazie, vijgenbladeren en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Cassoulet de essex

Ingrediënten:
bleekselderij, broodkruim, cannellinibonen, citroen, eendenbouten, tomaat, grof zeezout, jeneverbessen, knoflook, kruidnagels, lamsborst, laurier, malbec, merlot, nootmuskaat, olijfolie, prei, rozemarijn, sinaasappel, tijm, toulouseworstjes, ui en varkensbuik

Soort:
vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Bijgerecht uit Thuis in de keuken:

Bonenstoof

Ingrediënten:
laurier, boterbonen, citroenschijfjes, zout, kievitsbonen, kruiden, olie, parmezaankorst, prei, ui, venkelgroen, witte bonen en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gebraden hertfilet

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, citroen, hertenfilet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, moesappel, olijfolie, prei, rode wijn, rozemarijn, sjalot, suiker, tijm, ui, vleesbouillon, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
wild
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Bonen!:

Tuinbonensoep

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, groentebouillontablet, ingelegde citroen, knoflook, laurierblaadjes, plantaardige olie, prei, tomato frito, ui, winterwortel, zoete paprikapoeder en 
zout en peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Kalbsragout mit syrischem Spinatknödel / Kalfsragout met Syrische spinazienoedels

Ingrediënten:
citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschouder, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, mild chilipoeder, olie, prei, ras el hanout, room, spinazienoedels, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Syrisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
kalfsvlees / noedels
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Visfilet met venusschelpen en merguez

Ingrediënten:
appelazijn, bladpeterselie, cherrytomaten, citroen, clams, extra vierge olijfolie, gele paprika, knoflook, kokkels, koriander, laurier, merguez, olijfolie, prei, rode paprika, saffraandraadjes, tomaten, ui, venusschelp, visbouillon en witvisfilet

Keuken:
Marokkaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

12 uurkonijnenbolognese

Ingrediënten:
ale, bleekselderij, blond bier, cheddar, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookt dooregen spek, goudse kaas, knoflook, konijn, laurier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, prei, rode ui, rozemarijn, tijm, tomaat uit blik, wortel en zout

Keuken:
Brits / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Basisrecept uit Down to earth:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenschil, dille, knoflook, koriander, kruidnagel, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, prei, rozemarijn, steranijs, tijm, tomaat, ui, venkel en wortel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit André Dominé - Culinaria Frankrijk

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Frankrijk:

Inktvissalade - salade de poulpe

Ingrediënten:
citroen, inktvis, laurierblad, olijfolie, paprika, peper, prei, rode-wijnazijn, venkelgroen, visfilet, witte wijn, wortel en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Recept uit Groot handboek vegetarisch koken:

Gevulde pompoen

Ingrediënten:
bleekselderij, citroenblaadjes, citroenschil, gemalen mout, honing, knoflook, koolraap, laurierblad, munt, olijfolie, peterselie, pompoen, prei, savooiekool, selderijblad, sperziebonen, tijm en venkel

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Haal meer recepten op...