72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelappelazijnaugurkbieslookcitroencitroensapdijonmosterddilledragoneiknoflookkomkommerlauriermosterdolieolijfoliepeterselierode uisuikerwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Kreeft Mayonaisse

Ingrediënten:
azijn, citroenzest, dragon, kervel, knoflook, kreeft, kruidnagel, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla met mayonaise

Ingrediënten:
gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Remko Kraaijeveld en Vanja van der Leeden - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, sodawater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Zilte aardappelsalade met sprot

Ingrediënten:
azijn, gerookte sprot, kappertjes, mayonaise, mosterd, olie, peper, radijs, rode ui, zilte aardappel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Avocadodip

Ingrediënten:
avocado, azijn, citroensap, mayonaise, paprikapoeder, peper, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey goodness

Bijgerecht uit Smokey goodness:

Louisiana coleslaw

Ingrediënten:
appelciderazijn, colman's mosterdpoeder, grove mosterd, honing, mayonaise, peterselie, rode kool, rode ui, witte kool, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gevulde ananas

Ingrediënten:
ananas, azijn, diepvrieserwten, edammer, mayonaise, mortadella, peper, rode paprika, ui, yoghurt en zout

Soort:
fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Mediterrane sla

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bruine suiker, honing, mayonaise, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraan
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Helga de Graaf en Natasja Oehlen - BioBudget

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit BioBudget:

Aardappel-raapstelensalade

Ingrediënten:
aardappel, appelazijn, augurk, citroen, dille, kappertjes, kikkererwten, mayonaise, mosterd, olijfolie, peper, raapstelen, sojamelk, ui, yoghurt en zeezout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Paddestoelen gevuld met krab en walnoten

Ingrediënten:
champignon, krabvlees, lente ui, mayonaise, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, walnoten, zout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Zure rundvleeszult op borden

Ingrediënten:
azijn, ei, laurier, mayonaise, peterselie, rode paprika uit pot, rundvlees, ui, vleesbouillon, witte gelatine, zout, zure augurk en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Met het mes gesneden rundertartaar 'Vosgienne du Promont"

Ingrediënten:
augurk, azijn, bieslook, dikke lende, eidooier, kapperappeltjes, kappertjes, ketchup, kwarteleitjes, mayonaise, peper, sjalotten, tabasco, tomaten, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Russische salade - ensaladilla rusa

Ingrediënten:
doperwtjes, kappertjes, mayonaise, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, suiker, ui, vastkokende aardappels, verse bladpeterselie, verse dragon, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Haal meer recepten op...