168 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloembotercitroencitroensapeidooierkalfsgehaktknoflookkruidenlauriermelknootmuskaatolijfoliepaneermeelparmezaanse kaaspeperroomsjalottijmuivleeswaterwitte wijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Blinde vinken van kalfsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, droge witte wijn, ei, geklaarde boter, kalfsgehakt, kalfslapjes, knoflook, laurierblad, peper, sjalot, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, verse peterselie, wildfond, witbroodkruim, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Kalfsvlees in witte saus - blanquette de veau

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouquet garni, champignon, citroensap, crème fraîche, droge witte wijn, eierdooier, kalfsborst, kalfsschenkel, kalfsschouder, kalfsvlees, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, prei, slagroom, ui, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Blanquette de veau (kalfsvlees in romige saus)

Ingrediënten:
blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, eidooier, kalfsschouder, kruidnagel, laurier, olijfolie, peterselie, slagroom, tijm, uien, winterpeen, witte champignons en zilverui

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
chilipoeder, ei, kalfsgehakt, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Snack of tussendoortje uit Rijksmuseum kookboek:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, eidooier, eiwit, gelatine, kalfsvlees, lavas, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, peperkorrel, peterselie, prei, roomboter, slagroom, water, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / kalfsvlees / frituur
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Recept uit De banketbakker:

Kalfsragout

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Snack of tussendoortje uit De banketbakker:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, gelatine, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom, water en zonnebloemolie

Een recept uit Jonah Freud, Ronald Hoeben en Cees Holtkamp - De banketbakker

Snack of tussendoortje uit De banketbakker:

Bitterballen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, eidooier, eiwit, gelatine, mager kalfsvlees, maggi, mosterd, nootmuskaat, paneermeel, fijn, paneermeel, grof, peperkorrel, peterselie, roomboter, slagroom, water en zonnebloemolie

Een recept uit Gintare Marcel - L'Art de la table

Recept uit L'Art de la table:

Blanquette de veau

Ingrediënten:
bladpeterselie, champignons, citroensap, eidooier, kalfsschouder, laurierblad, kippenbouillon, room, tijm, knoflook, ui, verse pasta, peper, wortels en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Kalfskroketten

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, broodkruim, ei, gelatine, kalfsbouillon, kalfsvlees, kruidnagel, laurier, melk, mosterd, bladpeterselie, sjalot en ui

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Kalfsrouleau gevuld met mortadella en pistache

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, droge witte wijn, ei, kalfsborst, kalfsbouillon, kalfsgehakt, knoflook, mortadella, nootmuskaat, olie, parmezaanse kaas, pistache, sjalot en witbroodkruim

Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Uevos kon karne - Spaande vleesomeletten

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, kalfsgehakt, lamsgehakt, peper, piment, plantaardige olie, rundergehakt, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans / Sefardisch / Joods
Haal meer recepten op...