64 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebloembotercitroensapcourgettefruitgembergroentekaneelknoflookkoriandermuntolijfoliepeperrijstsuikertomatenpureeuivleesyoghurtzoutzuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Janneke Vreugdenhil

Recept van Etenenzo:

Linzensoep met chili-uien en yoghurt

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, citroen, koriander, kippenbouillon, olijfolie, ras el hanout, rode chilipeper, rode linzen, bleekselderij, knoflook, kaneel, tomaat, ui, uien en water

Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Sperziebonen, tomaten en kaneelyoghurt

Ingrediënten:
baharat, bosui, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, laurierblad, olijfolie, piment, sperziebonen, suiker, verse koriander, water, witte wijn en zoete tomaat

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Gevulde regenboog tomaten

Ingrediënten:
zwarte bonen, feta, tomaat, griekse yoghurt, groentebouillon, olijfolie, kaneel, tofu, verse muntblaadjes, water, zeezout en zwarte rijst

Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / nagerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Tomaat, yoghurtsorbet, crumble en specerijensiroop

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, cherrytomaten, citroenmelisse, ijswater, jeneverbes, kaneelsiroop, kardemompeul, korianderzaad, steranijs, suiker, vanillestokje, venkelzaad, water, witte basterdsuiker, yoghurt en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Dolma's gevuld met wilde rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, tomaat in blik, ui, water, wijnbladeren, wilde rijst, witte rijst en yoghurt

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Chicken Korma

Ingrediënten:
amandelmeel, basmatirijst, chilipoeder, garam masala, gemberwortel, kardemompeulen, kippendijfilet, knoflook, kokosrasp, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, laurier, rijstolie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Fish Curry

Ingrediënten:
chilipoeder, fenegriekpoeder, fenegriekzaad, garam masala, gemberwortel, kabeljauw, kardemompeul, knoflook, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, kurkuma, limoen, paratha, rijstolie, rode ui, tomaat, water, yoghurt, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Luchtige avocado-yoghurtsaus met kruiden

Ingrediënten:
avocado, bladpeterselie, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, limoensap, munt, olijfolie, prei, scherpe turkse rode chilipeperpasta, trostomaat, ui en water

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Casa Moro:

Courgette beignets met feta en dille

Ingrediënten:
bosui, bruisend mineraalwater, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olijfolie, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Kipbiryani

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen kruidnagel, gember, hete chilipoeder, kaneelpijpje, kardemompeul, kippenborst, knoflook, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, water, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / gevogelte
Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Rauwkost met eierdip

Ingrediënten:
avocado, basilicum, bieslook, eieren, ei, ham, honing, komkommer, mosterd, ham, rauwkost, tomaat, tomaten, vlees, water, wortels, yoghurt en zout

Een recept uit Sandra van Schijndel en Theo van Gerwen - Yo Kids

Recept uit Yo Kids:

Frietjes met guacamole en aioli

Ingrediënten:
aardappelen, avocado, bieslook, citroen, citroensap, kokosmelk, kokosolie, kokosroom, water, tomaat, vlees, water, yoghurt en zout

Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Pasta met wortelsaus en boterhazelnoten

Ingrediënten:
chilivlokken, boter, griekse yoghurt, groentebouillonpoeder, hazelnoten, honing, linguine, pasta, plantaardige olie, slablaadjes, knoflook, tomaten uit blik, verse kervel, water, witte bonen, witte miso, wortels, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Stoofpot van snijbiet, kikkererwten en tamarinde

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige rode linzen met komkommeryoghurt

Ingrediënten:
asafoetida, boter, fenegriek, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, griekse yoghurt, groene chilipeper, kerrieblaadjes, knoflook, komkommer, koriander, limoensap, mild paprikapoeder, olijfolie, rode splitlinzen, tomaat in blik, ui, water, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Tomatensoep met griesmeel en koriander

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemarineerd lamsstoofvlees

Ingrediënten:
cayennepeper, gemberwortel, kardemomzaad, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, lamsstoofvlees, olie, tomatenpuree, ui, water, yoghurt en zout

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Asperge-tempura met mayonaise

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, groene asperge, groente, koolzuurhoudend mineraalwater, korianderblaadjes, limoen, mayonaise light, rijstwijn, witte asperge, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tantuni

Ingrediënten:
biefstuk, bladpeterselie, citroen, griekse yoghurt, groene chilipepers, boter, komijnpoeder, lamsgehakt, munt, pitabroodjes, sumak, zout, tomaten, tortillawraps, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

Ratatouille – Pixar style

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basilicum, tomaat in blik, knoflook, courgette, courgette, granaatappel, groenten, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, basilicum, paprika, 
zout en peper, ratatouille, tomaat, rode mul, rode wijn, rozemarijn, saffraan, rode wijn, rozemarijn, tapenade, knoflook, tijm, tomaat, tomaten, tomatensoep, uien, basilicum, vet, water en yoghurt

Haal meer recepten op...