99 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aubergineazijnbloemkoolbotercourgettegroenteknoflookkruidenolieolijfoliepaprikarijstspecerijensuikertomaatuivetvleeswaterwortelzeezoutzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Erwten met basilicum

Ingrediënten:
basilicum, dillezaad, garum, gedroogde erwten, groente, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, lavas, peper, prei en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Te gast bij Jamie:

Knapperige tuinsalade

Ingrediënten:
biet, ciderazijn, extra vierge olijfolie, komkommer, peper, radijs, tuinkruiden, venkel, wortel en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Green salads:

Voorjaarssalade met boekweit, zuur van courgette en aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbei, avocado, boekweitkorrels, courgette, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, feta, groene asperge, hazelnoot, Himalayazout, honing, inmaakazijn, paarse bloemkool, plantaardige olie, radijs, rode balsamicoazijn, roze peper, sla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, water en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / voorgerecht uit Het insectenkookboek:

Groentecarpaccio

Ingrediënten:
aardappel, bimi, buffalo's, eetbare bloemetjes, franse mosterd, frisee, gembersiroop, groene kruiden, koolzaadolie, radijs, ui, winterwortel, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
carpaccio/tartaar / insecten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van rauwe groenten

Ingrediënten:
basilicum, bloemkool, champagneazijn, dijonmosterd, doperwtjes, groene asperges, kalamataolijven, mayonaise, radijsjes, sjalot, waterkers, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Pad Thai met garnalen & tofu

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, gedroogde chilivlokken, gedroogde garnalen, gele peper, ei, limoenen, munt, palmsuiker, pinda’s, radijs, tijgergarnalen, rijstnoedels, sjalotjes, tamarindepasta, taugé, thaise basilicum, vissaus en wittewijnazijn

Een recept uit Jolande Vos

Recept van I love food & wine:

Pad thai met garnalen, tofu en tamarinde

Ingrediënten:
arachideolie, chinese bieslook, gedroogde chilivlokken, gedroogde garnalen, gele peper, ei, limoenen, munt, palmsuiker, pinda’s, radijs, tijgergarnalen, rijstnoedels, sjalotjes, tamarinde, tamarindepasta, taugé, thaise basilicum, vissaus en wittewijnazijn

Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Garnalen met roerbakgroente

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, doperwten, garnaal, groene radijs, peper, peultjes, rode biet, walnootolie, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Bouillon met krabvlees-radijspakketjes

Ingrediënten:
bonitovlokken, china rose radijs, enoki, heldere schaaldierenbouillon, korianderbloempjes, krabvlees, lime, mizunabloemen, olijfolie, peper, pomelo, shisoblaadjes, thaise basilicum en umeboshi

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Liever lokaal:

Asperges met pasta en daslook

Ingrediënten:
asperges, basilicum, daslook, daslookbloemen, groente, knoflook, olie, peper, speltpasta en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Haal meer recepten op...