Therese Elgquist - Green salads

Green salads

vegetarische maaltijdsalades warm en koud - gezond en lekker

Een boek van Therese Elgquist

We hebben 57 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Green salads, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Groene salades voor iedereen!
In dit boek vind je recepten voor gezonde, groene, lekkere salades met veel kleur- en smaakcontrasten. Behalve recepten voor maaltijdsalades geeft Therese Elgquist ideeën voor heerlijke groene bijgerechten. Wat dacht je van hummus met rode biet en basilicum, grof geschaafde asperge-venkelsalade met peterseliemayonaise of een supersalade met geroosterde broccoli, kiemen en avocadodressing? Laat je inspireren door de vernieuwende recepten in dit boek!

Therese Elgquist is schrijver, styliste en receptenmaker. Ze houdt van gezonde, groene, mooie en uitgebalanceerde gerechten met vele texturen en smaken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Green salads

Een greep uit de 57 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Chopped salad met boerenkool, amandelen en tomaat

Ingrediënten:
amandelen, boerenkool, cocktailtomaten, erwtenkiemen, extra vierge-olijfolie, feta, Himalayazout, kikkererwten, kokosolie, olijfolie, portobello, quinoa tricolore, sesamzaad, sugar snaps, tahin, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Green salads:

Hummus met rode biet en basilicum

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, feta, Himalayazout, kikkererwten, knoflook, lichte tahin, rode biet, sesamzaad, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Winterse salade met geroosterde palmkool, belugalinzen en sinaasappelvinaigrette

Ingrediënten:
appelciderazijn, babyspinazie, belugalinzen, gedroogde cranberry's, hazelnoten, Himalayazout, kaneel, olijfolie extra vergine, palmkool, plantaardige olie, schorseneer, sinaasappel, spruitjes, versgemalen zwarte peper, zoete appel en zoutvlokken

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbei, dijonmosterd, extra vergine olijfolie, Himalayazout, rode balsamicoazijn en roze peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Boerenkoolpesto met geroosterde amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelciderazijn, boerenkool, edelgistvlokken, Himalayazout, olijfolie extra vergine, verse basilicum en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Pompoensalade met quinoa, rodebietenballetjes en geitenkaascrème

Ingrediënten:
alfalfa, basilicum, boerenkool, ei, extra vergine olijfolie, flespompoen, geitenkaas, gemberwortel, glutenvrije havermout, Himalayazout, honing, lichte tahin, limoen, olijfolie, pistachenoten, plantaardige olie, rode biet, rode quinoa, veldsla, versgemalen zwarte peper, water en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Kruidige avocadodressing

Ingrediënten:
avocado, extra vergine olijfolie, Himalayazout, knoflook, limoen, verse gemengde kruiden en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Tahindressing

Ingrediënten:
gemberwortel, Himalayazout, lichte tahin, limoen en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Picknick / diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Gegrilde zomersalade met basilicum-pecorinocrème

Ingrediënten:
babyspinazie, citroen, courgette, extra vierge-olijfolie, gierst, grote witte bonen, Himalayazout, maïskolf, olijfolie, pecorino, pijnboompitten, pompoenpitten, pruim, verse basilicum, verse citroenmelisse en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Marokkaanse wortelsalade met rozijnen, pistache en kruidenhummus

Ingrediënten:
citroen, cocktailtomaten, extra vierge-olijfolie, gele rozijnen, harissa, Himalayazout, kikkererwten, komijnzaad, olijfolie, pistachenoten, rode paprika's, sesamzaad, tahin, verse gemengde kruiden, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wortel, zoutvlokken en zwarte quinoa

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Gegrilde aspergebroccoli met daslookmayonaise

Ingrediënten:
appelciderazijn, aspergebroccoli, daslook, dijonmosterd, Himalayazout, plantaardige olie, sojamelk, tuinkers, versgemalen zwarte peper, zoutvlokken en zwart sesamzaad

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch / groente
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Italiaanse fettucinesalade met nectarine-limoendressing

Ingrediënten:
chilivlokken, extra vergine olijfolie, fettucine van sojabonen, Himalayazout, knoflook, limoen, mozzarella, nectarine, pijnboompitjes, plantaardige olie, rodewijnazijn, rucola, trostomaat, verse basilicum, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Nectarine-limoendressing

Ingrediënten:
chilivlokken, Himalayazout, limoen, nectarine, plantaardige olie, verse munt en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Wortels met citrusdressing

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, citroenrasp, Himalayazout, honing, plantaardige olie, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, wortel en zonnebloempitten

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Haver-linzensalade met gele biet, snijbiet en rode druiven

Ingrediënten:
amandelen, appelciderazijn, belugalinzen, boerenkool, citroensap, edelgistvlokken, extra vergine olijfolie, gele biet, haverkorrels, Himalayazout, plantaardige olie, prei, rode wijndruiven, snijbiet, veldsla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Fruitige speltsalade met geroosterde pastinaak, aubergine en geitenkaas

Ingrediënten:
aubergine, extra vergine olijfolie, geitenkaas, sla, Himalayazout, knoflook, limoensap, pastinaak, peer, plantaardige olie, pompoenpitten, rode ui, speltkorrels, venkelknol, verse gemengde kruiden, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Toon alle 57 recepten in dit boek