54 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelansjovisaugurkbladpeterseliebleekselderijbloembotereiknoflookmayonaisemelkolijfoliepeperpeterselierucolasperziebonentijmtomaatuiwitte wijnzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde roodbaars niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babykappertjes, bladpeterselie, citroensap, extra vierge-olijfolie, roodbaarsfilet, rucola, tasty tom tomaat en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Bart van Olphen - Vis uit Blik

Diner / voorgerecht uit Vis uit Blik:

Ansjovis met gegrilde courgette

Ingrediënten:
ansjovisfilet, balsamicoazijn, basilicumstelen, citroensap, courgette, melk, notenolie, olijfolie, pijnboompitten, sinaasappelsap en tijm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovis, blanke kalfsbouillon, bleekselderij, bliktonijn, citroen, citroensap, ei, kalfsoester, kappers, laurier, olijfolie, uien, winterpeen en zonnebloemolie

Soort:
kalfsvlees / vis
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Caesar salad

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ansjovispasta, citroensap, croutons, dijonmosterd, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, stoofsla en worcestersaus

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Penne met salie-ansjovisboter

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, paprikapoeder, penne rigate, peper, roomboter, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Tortellini met salie-ansjovisboter en garnalen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, cayennepeper, citroensap, knoflook, noorse garnalen, paprikapoeder, peper, roomboter, tortellini, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Witte asperges met burrata en zwarte truffel

Ingrediënten:
ansjovis, burrata, citroensap, extra vergine olijfolie, kwartelei, ligurische olijfolie, parmezaanse kaas, verse peterselie, witte aa asperges, witte asperge, witte peper, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroensap, gele paprika, knoflook, olijfolie en rode paprika

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Russische eieren

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, ei, kappertjes, kaviaar, mayonaise, peterselie, suiker, yoghurt, zout, zoute augurk, zure augurken en zure room

Keuken:
Russisch
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Salade niçoise

Ingrediënten:
ansjovis, citroensap, dijonmosterd, ei, kappertje, kerstomaat, knoflook, olijfolie, slablad, sperziebonen, tonijn in olie, vastkokende aardappels, witte-wijnazijn en zwarte olijf

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit J. van der Lee-van der Heijden - AH eetboekenreeks 2 - Pasta

Picknick / diner / buffet / voorgerecht uit AH eetboekenreeks 2 - Pasta:

pasta-tonijnsalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, augurk, citroensap, ei, kappertjes, olijfolie, peper, pipe rigate, tonijn uit blik, zout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, courgette, extra vierge olijfolie, knoflook, radijzen, rode paprika, sperziebonen, tomaten, venkel en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Italia:

Kalfsvlees in tonijnsaus - vitello tonnato

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, citroensap, droge witte wijn, eidooier, extra vergine olijfolie, kalfsvlees, kappertjes, knoflook, laurierblad, paprikapoeder, peper, tonijn in olie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Pikante avocado's

Ingrediënten:
ansjovisfilets, avocado, citroensap, kappertjes, olijfolie en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...