797 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembotercitroencitroensapcourgetteeikervelknoflookkorianderkruidenolijfoliepeperpeterseliesjalottijmtomaattuinkruidenuiwaterwortelzeezoutzonnebloemoliezout
zout en peperzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Slaharten met kruiden

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bieslook, dijonmosterd, dragon, kervel, olijfolie, peper, slaharten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Witte wijndressing

Ingrediënten:
aspergenat, bieslook, dragon, droge witte wijn, maïsolie, peper, sjalotje, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / voorgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Frisse salade met garnalen en avocado

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde dragon, hollandse garnalen, lollo blondo, mayonaise en yoghurt

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Rundertartaar met tuinkruiden

Ingrediënten:
basilicum, biefstuk, bieslook, dragon, kervel, koriander, munt, olijfolie, peterselie en sjalot

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Dragonsaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, boter, broodje, distelolie, dragon, dragonazijn, ei en knoflook

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Groene saus in Franse stijl

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, dijonmosterd, dragon, eidooier, neutrale olie, peper, peterselie, sherryazijn, waterkers, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Tomaten met wasabi-mascarpone en pijnboompitten

Ingrediënten:
banaansjalot, basilicum, bieslook, bosui, dragon, grof zeezout, mascarpone, olijfolie, pedro ximénez sherryazijn, pijnboompitten, tomaten, wasabipasta en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sea Urchin Tartar Sauce

Ingrediënten:
bosui, cayennepeper, cornichons, dijon-mosterd, dragon, druivenpitolie, ei, kervel, knoflookbieslook, limoensap, peterselie en zee-egeltong

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Salade van krab en roze grapefruit

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, dijonmosterd, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gelatinepoeder, ijsbergsla, mayonaise, roze grapefruit, roze grapefruitsap, truffelolie, verse bieslook, verse dragon, wit krabvlees en wittewijnazijn

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Klassieke steak tartaar

Ingrediënten:
biefstuk, bieslook, dragon, ei, kappertjes, ketchup, mosterd, olijfolie, peterselie, tabasco, ui en worcestersaus

Soort:
carpaccio/tartaar / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

A'ja (broodbeignets)

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Salade van gekonfijte courgettes

Ingrediënten:
aubergine, bieslook, dragon, fleur de sel, gele courgette, groene courgette, hysop, knoflookolie, mirte, peper, ricotta, rozemarijn, rucola, salie, tuinkers, walnoten en zoete ui

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...