260 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbloembotercitroensapeidooiergroentekaasknoflookkomkommermelkoliepeperpeterselieplantaardige olierundergehaktsuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Kushari al forno

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, ei, feta, gemalen komijn, tomaat, groentebouillonblokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, munt, olijfolie, pasta, peterselie, puylinzen, rode spaanse peper, rode ui, rode wijnazijn, venkelzaad, zongedroogde tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Noordzeevis-soep

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, azijn, bleekselderij, eidooier, knoflook, kroepoek, olijfolie, pernod, prei, saffraan, sinaasappelschil, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, vis en zonnebloemolie

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Lamb siniya

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroensap, ei, gemalen venkelzaad, lamsgehakt, naturel yoghurt, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, tahinpasta, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

T'fina pkaila - Stoofpot van vlees met bonen en spinazie

Ingrediënten:
boulette, cayennepeper, doorregen kalfsschouder, ei, extra vergine olijfolie, harissa, kalfshaks, kardoen, kikkererwten, knoflook, mergpijpjes, nieuwe aardappels, osban, plantaardige olie, runderschenkel, snijbiet, suiker, tomatenpuree, wilde spinazie, witte bonen, zout en zwarte peper

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods / Algerijns
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / bijgerecht uit Tomaten:

Tomaten-venkelbroodjes

Ingrediënten:
bloem, eidooier, eieren, fijne tafelsuiker, boter, instantgist, olie, zout, tomatenpuree, venkelzaad en volle melk

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Tomatenmayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, groene chilipeper, olie, olijfolie, rode paprika, sjalot, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Cubaanse papas rellenas

Ingrediënten:
aardappel, azijn, bloem, broodkruim, chorizo, ei, frituurolie, knoflook, komijnpoeder, lamsgehakt, paprikapoeder, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Cubaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Surinaamse bakkeljauw fritta

Ingrediënten:
aardappelen, bakkeljauw, ei, frituurolie, groene peper, knoflook, olie, paneermeel, selderijblad, suiker, tomatenpuree, ui en zwarte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kichree - Rijst met rode linzen

Ingrediënten:
boter, ei, halloumi, knoflook, komijn, langkorrelrijst, mozzarella, olie, peper, plantaardige olie, rode linzen, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Sumaklı köfte

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruimels, ei, komijnpoeder, paprikapoeder, plantaardige olie, rundergehakt, sumak, zout, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, turkse yoghurt, ui en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstkroketten - arancini di riso

Ingrediënten:
arboriorijst, bloem, bouillon, broodkruim, doperwtjes, droge rode wijn, ei, kalfsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
kalfsvlees / rijst / rundvlees / frituur
Een recept uit Tallina van den Hoed - Eten met z'n allen

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten met z'n allen:

Surinaamse pasteitjes

Ingrediënten:
augurk, diepvriesbladerdeeg, doperwtjes, eidooier, eieren, kappertjes, kipfilet, olie, selderij, knoflook, tomatenpuree, wortel en zilveruitjes

Keuken:
Surinaams
Soort:
quiche / gevogelte
Een recept uit Ylva Bergqvist - Veggie in 30 minuten

Lunch / buffet / avondmaal uit Veggie in 30 minuten:

Koreaanse tomatenstoof met kimchi en tofu

Ingrediënten:
eieren, honing, kimchi, landbrood, lente-uitjes, plantaardige olie, rijst, sesamolie, knoflook, tomaat uit blik, tomatenpuree, tortilla, witte miso, zijdetofu en zout

Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Ravioli all'osso buco - Kalfsschenkelravioli

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, ei, eierpastadeeg, kalfsbouillon, kalfsschenkel, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, plantaardige olie, rozemarijn, saffraan, salie, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klopshamburgers

Ingrediënten:
ei, matsemeel, olie, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Nasi Goreng

Ingrediënten:
ansjovis essence, ei, garnalen, gebakken uitjes, groene chilipeper, kippenvlees, komkommer, koriander, langkorrelrijst, peper, plantaardige olie, sojasaus, tomatenpuree, trassi, ui, uiknoflook, water en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
rijst / gevogelte / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit P. Poladitmontri en J. Lew - Thailand, een culinaire reis

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / lunchgerecht uit Thailand, een culinaire reis:

Knapperige mie - mee grob

Ingrediënten:
azijn, bai pak chee, ei, knoflookpickle, kratiem dong, lente-ui, olie, rijstmie, rode paprika, sen lek, suiker, tofu, tomatenpuree, verse bieslook, verse koriander en zout

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch / frituur
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Omelet met garnalen en groenten - foe yong hai

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, doperwtjes, ei, gekookte ham, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, maïzena, noorse garnalen, olie, peper, prei, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, tomatenpuree, ui, verse bieslook, verse bladselderij, verse garnalen, voorjaarsui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch / Chinees
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata / schaal- en schelpdieren
Een recept uit M. Declercq, Karl Bruninx, K. Bruninx en Wu Chang-Ying - Wokken met Ming

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Wokken met Ming:

Keizerlijke ribbetjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, donkere sojasaus, ei, gember, knoflook, olie, peper, rijstazijn, rijstwijn, suiker, tomatenpuree, varkensribbetjes, water, zetmeel en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
vlees
Haal meer recepten op...