570 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebasilicumbotercitroencitroensapcourgetteeifruitgroenteknoflookkomkommermuntolieolijfoliepaprikapeperpeterseliesuikertijmtomaatuivleeswaterzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Groentevinaigrette

Ingrediënten:
augurk, bieslook, bleekselderij, bloemkoolblad, bloemkoolroosjes, dille, dragon, kervel, koolrabi, mierikswortel, olijfolie, prei, radijs, sjalot, suiker, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Salade à la jardinière

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovisfilet, bloemkool, champignons uit blik, doperwten uit blik, dragonazijn, ei, olie, peper, peterselie, radijs, sperziebonen uit blik, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Winterslaw

Ingrediënten:
amandelen, appel, citroen, extra vierge-olijfolie, gedroogde blauwe bessen, gedroogde cranberry's, gedroogde vruchten, gedroogde zure kersen, grove mosterd, peterselie, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wittewijnazijn en wortel

Soort:
salade / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Koude soep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, dille, ei, gekookte ham, knoflook, komkommer, lente-ui, mayonaise, radijs, witbier, wortel en zure room

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Arthur le Caisne - Het slagershandboek voor de thuiskok

Diner / hoofdgerecht uit Het slagershandboek voor de thuiskok:

Ragout van lamsvlees

Ingrediënten:
bospeen, bosui, boter, bouquet garni, doperwt, knoflook, krieltjes, lamsfond, lamsschouder, lamszadel, meiraap, peper en zout, poedersuiker, radijs, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Koude keuken:

Pikante karnemelksoep

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, citroenmelisse, citroensap, dille, dragon, gemberpoeder, karnemelk, kervel, paprikapoeder, pompoen, radijs, suiker, worcestershiresaus, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Koh samui-salade

Ingrediënten:
basilicum, bruine rietsuiker, chilisaus, garnalen, gember, kaffir-limoenblaadjes, kerstomaat, knoflook, komkommer, limoen, munt, pinda's, radijs, rijstnoedels, rode spaanse peper, sesamolie, sesamzaad, tofu, venkel, vissaus, witte kool en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Banh mi met bloemkool en paddenstoelen

Ingrediënten:
agavesiroop, aioli, baguette, bloemkool, bruine suiker, chilisaus, druivenpitolie, gember, jalapeños, kerriepoeder, komkommer, koriander, limoensap, munt, neutrale olie, panko, radijs, rijstazijn, shiitake, sjalot, sojasaus, sriracha, ui en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / veganistisch / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Tortillasoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, tortilla's, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

Regs volkstuinsalade

Ingrediënten:
bietjes, bindsla, bosui, chilipeper, citroen, extra vergine olijfolie, groene paprika, kerstomaat, knoflook, komkommer, koolrabi, peper, postelein, radijs, rode ui, rodewijnazijn, venkelknol, verse bladpeterselie, verse munt, wortel, zout en zuring

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Mexicaanse aardappelsoep

Ingrediënten:
arachideolie, avocado, druivenpitolie, gedroogde anchopeper, groentebouillon, knoflook, koriander, limoen, maïsolie, monterey jack kaas, oregano, ovenfrites, poblano chilipeper, queso fresco, radijs, stevige tofu, tomaat, tomaat uit blik, ui, welriekende ganzenvoet, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Cajunsteak

Ingrediënten:
boerenkool, bonen, cheddar, engelse mosterd, entrecote, goudse kaas, honing, hp sauce, kippenbouillon, kruiden, laurier, lente-ui, olijfolie, pancetta, paprikapoeder, passata, radijs, rode spaanse peper, rozemarijn, tabasco, tijm, tomatenketchup, wittewijnazijn, worcestersaus en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan aardpeersalade met appel en walnoten

Ingrediënten:
aardpeer, aardperen, appel, balsamicoazijn, bosui, citroensap, dressing, knoflook, knoflookteen, olijfolie, peper en zout, radijs, radijsjes, rozijnen, rucola, tijm, zout, walnoten, water, winterpenen, wortel, wortels en 
zout en peper

Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Lunch / bijgerecht uit Thuis bij Jamie:

De lekkerste coleslaw van wintergroenten

Ingrediënten:
biet, citroen, extra vierge olijfolie, mosterd, raap, radijzen, rode kool, rode ui, selderijknol, sjalot, tuinkruiden, venkelknol, witte kool, wortel, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

La brea-salade

Ingrediënten:
biet, bloedsinaasappel, bospeen, ciderazijn, honing, knoflook, munt, pompoenpitten, radijs, rode spaanse peper, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Recept uit Vis en schaaldieren:

Garnalen met roerbakgroente

Ingrediënten:
basilicum, boter, courgette, doperwten, garnaal, groene radijs, peper, peultjes, rode biet, walnootolie, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Picknick / diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Florentijnse zuccotto - gran zuccotto di pâté

Ingrediënten:
boter, cognac, gekookte ham, kipfilet, kippendij, mager rundvlees, marsala, olijfolie, peper, radijs, truffelpasta, ui, verse bladpeterselie, verse doperwten, worteltjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Veronique Pouw

Recept van Oh My Dish:

Moestuin

Ingrediënten:
aardbei, artisjok, aubergine, bonen, courgette, dille, framboos, granaatappel, kers, kweepeer, pompoen, prei, rabarber, radijs, rode biet, sla, tomaat, vijg, wortel en yuzu

Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gelei van runderconsommé met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
aspergetips, baby-bospeen, bieslook, champignon, citroensap, crème fraîche, doperwt, droge sherry, eetbare bloemen, gelatine, haricots verts, lente-ui, olijfolie, peultjes, radijs, runderconsommé en tuinboon

Soort:
rundvlees
Een recept uit Arnold Van Huis, Henk Van Gurp, Marcel Dicke en Henk van Gurp - Het insectenkookboek

Diner / voorgerecht uit Het insectenkookboek:

Groentecarpaccio

Ingrediënten:
aardappel, bimi, buffalo's, eetbare bloemetjes, franse mosterd, frisee, gembersiroop, groene kruiden, koolzaadolie, radijs, ui, winterwortel, witte peper, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
carpaccio/tartaar / insecten
Haal meer recepten op...