252 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbloembloemkoolcitroencitroensapdilleeigroenteknoflookkorianderlente-uimelkmuntolijfoliepeperpeterselieroomsuikertomaatuivleeswaterzonnebloemoliezuivelzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Zwemkrab met zoete zwarte-pepersaus, okra en met kaneel ingemaakte komkommer

Ingrediënten:
anijssterren, banaansjalot, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gedroogde garnalen, gerookte pancetta, grof zeezout, kaneelstokjes, kerrieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, komkommer, koriander, lichte sojasaus, maïzena, mirin, oestersaus, okra, rijstazijn, rode chilipeper, sake, witte misopasta, zonnebloemolie, zwarte peper, zwarte peperkorrels en zwemkrabben

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Sushi

Ingrediënten:
boter, ei, ingelegde gember, japanse sojasaus, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushirijst, tonijnfilet, wasabi, wortel, zalmfilet en zout

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Lunch / high tea uit De vrolijke keuken:

Poppentheevisite

Ingrediënten:
komkommer, mayonaise, roomboter, witbrood en zout

Keuken:
Brits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Liz Trigg en M. Garrett - Recepten voor de wok

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Recepten voor de wok:

Jacobsschelpen met gemberrelish

Ingrediënten:
gembersiroop, gemberwortel, jacobsschelp, komkommer, boter, poedersuiker, rijstwijnazijn, sesamzaad, steranijs, verse kervel, witte peper, wijnazijn en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Gepekelde lamsborst en komkommersaus

Ingrediënten:
berkenwijn, bot, bruine boter, druivenpitolie, engelwortelzaad, hooi, jeneverbes, kippenglacé, komkommer, korianderzaad, lamsborst, selderijknol, tijm, tijmolie, water en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sandwich kaas

Ingrediënten:
casinobrood, gerookte kaas, komkommer, kruidenboter, peper, sla, tomaat en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sandwich spek

Ingrediënten:
casinobrood, gerookte speklapjes, komkommer, kruidenboter, peper, sla, tomaat en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Kalfslever, cacik en chiliboter

Ingrediënten:
boter, chiliboter, griekse yoghurt, kalfslever, knoflook, komkommer, paprikapoeder, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Omeletsalade in filodeeg

Ingrediënten:
basilicum, boter, ei, filodeeg, groene paprika, kerstomaat, komkommer, lente ui, olijfolie, olijven, peterselie, rode paprika, sla, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken snoek - stekt gädda

Ingrediënten:
boter, ei, komkommer, paneermeel, rijst, room, snoek, ui, verse bieslook, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Turkse gehakte salade

Ingrediënten:
boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Soep van gerookte zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, dille, gerookte zalm, gerookte zalmforel, komkommer, peper, room, sjalot, visbouillon en zout

Soort:
soep/bouillon
Haal meer recepten op...