300 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumboterfruitgroenteknoflookkruidenolieolijfolieoreganopaprikapeperpeterselierode paprikarozemarijnspecerijentomaatvetvleeswaterwortelzout
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Stokbrood met ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, ei, knoflook, laurier, olijfolie, peper, rode paprika, stokbrood, suiker, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Annemieke Geerts-Chille - Het Hollands maandkookboek

Bijgerecht uit Het Hollands maandkookboek:

Barbecueratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gedroogde kruiden, marjolein, olijfolie extra vierge, rode paprika, rode uien, salie, bleekselderij, tijm en tomaten

Keuken:
Hollands
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rog in een groenteschotel

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knoflook, laurier, olijfolie, peper, preiwit, rogvleugels, tijm, ui, viooltjes, visfumet, wortel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Ratatouille-salade

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, courgette, knoflook, olijfolie, peterselie, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Meditteraan
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Wilde rijst met gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, champignon, courgette, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, langkorrelrijst, olijfolie, rode paprika, rode ui, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wilde rijst en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
barbecue/grill / rijst / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gestoofd lamsvlees met courgettes

Ingrediënten:
aubergine, courgette, groene paprika, lamsstoofvlees, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Ratjetoe

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, courgette, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Overvolle groentetaart

Ingrediënten:
aubergine, kerstomaat, courgette, ei, feta, korstdeeg, laurier, olijfolie, paprika, ricotta, slagroom, tijm, ui, zoete aardappel, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vegetarische hutsepor

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, kerstomaat, olie, oregano, peper, peterselie, rode bonen, sluimererwten, tijm, uien en zout

Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken gemengde groente met olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bonenkruid, courgette, groene paprika, kervel, knoflook, majoraan, olijfolie, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans / Provencaals
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jean-Guillaume Dufour - Tartaar van het mes

Bijgerecht uit Tartaar van het mes:

Bijgerechten bij tartaar

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, courgette, frietaardappel, laurierblad, olijfolie, paprika, slagroom, tomaat, ui en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Italiaanse couscous-casserole

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilivlokken, citroensap, courgette, couscous, edelgistvlokken, knoflook, olijfolie, peterselie, rode saus, rodewijnazijn, spinazie, tijm, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / veganistisch / vegetarisch / couscous
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bijgerecht uit Home made zomer:

Pikante ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, harissa, knoflook, olijfolie, paprika, peper, peterselie, tijm, tomaten, ui en zout

Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, dragon, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, peper, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipstoofpot met saffraan

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, droge vermout, gele courgette, groene courgette, kippenpoot, knoflook, laurierblad, rode aardappel, saffloerolie, saffraandraadjes, stokbrood, tijm, tomaat, venkelzaad, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, voorjaarsui, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Ratatouillesalade

Ingrediënten:
aubergine, balsamicoazijn, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, peper, rode parika, sjalot, suiker, tijm en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, bouquet garni, courgette, gele paprika, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, verse basilicum, verse tijm en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / veganistisch / vegetarisch / groente
Haal meer recepten op...