226 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbladpeterseliebotercitroencitroensapeigroentelaurierlaurierbladolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode uirozemarijnstokbroodtijmtomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Bijgerecht uit Sous-vide thuis:

Vulling (voor kalkoen) die je niet vult

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, brood, ei, gele ui, kalkoenbouillon, kalkoenlever, kastanjes, knoflook, koolzaadolie, salie, tijm, varkenssaucijs, witte wijn en wortel

Soort:
sous-vide
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stoofpot van varkensvlees en limabonen met groene picada en kaantjes

Ingrediënten:
amandel, anijs, bleekselderij, brood, bruine ui, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gedroogde limabonen, gemalen anijszaad, gerookte hamschijf, grote witte bonen, guindilla peper in azijn, italiaanse venkelworst, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, pernod, sherryazijn, varkensbuik, varkensworstjes, venkelknol, venkelloof, verse bladpeterselie, verse munt, witte butifarra en witte wijn

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Stevige champignondragonsoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, brood, dragon, groentebouillon, kastanjechampignon, knoflook, kookroom, peper, prei, sjalot en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / sous-vide / vegetarisch
Een recept uit Charles Maclean en Thug Kitchen - Thug kitchen

Recept uit Thug kitchen:

Sandwich Met Gerookte Amandelen En Kikkererwtensalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, avocado, bleekselderij, brood, chilisaus, citroensap, dijonmosterd, dille, edelgistvlokken, gerookt paprikapoeder, kikkererwten, knoflookpoeder, olijfolie, peper, rode ui, sla, sojasaus, tomaat, vloeibare rook en zout

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Polpettone di seitan vestito

Ingrediënten:
bladerdeeg, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, brood, citroenrasp, extra vergine olijfolie, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pecorino, pompoen, seitan, sesamzaad, sjalot, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Zuppa invernale - Toscaanse wintersoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, borlottibonen uit blik, extra vergine olijfolie, brood, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, pastinaak, savooiekool, tomaten uit blik, ui en witte bonen uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Soep met bonen en rode kool

Ingrediënten:
bleekselderij, brood, cannellinibonen, gearomatiseerde olie, hamschijf, knoflook, olijfolie, pancetta, pruimtomaten in blik, rode kool, rozemarijn, tijm, ui, varkenspoten, varkensworst, vleesbouillon, zout, zwarte peper en zwoerd

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Provence:

Rauwkost met warme ansjovissaus - bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis op zout, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, brood, grof zout, jonge sjalot, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, radijs, romeinse bindsla, venkelknol, waspeen en witlof

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
groente / vis
Een recept uit Bill Granger - De (perfecte) man in de keuken

Diner / lunch / avondmaal uit De (perfecte) man in de keuken:

Garnalenspiesjes met rijstsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, brood, citroen, citroenrasp, citroenschil, garnalen, knoflook, olijfolie, olijven, peper, peterselie, rijst, rode ui, ui, zeezout, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / hoofdgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Klassieke Franse bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, eierdooier, knoflook, laurierblad, mosterd, olijfolie, prei, rode peper, saffraan, saffraanpoeder, sinaasappelschil, stevige witte vis, stokbrood, tijm, tomaat, ui, venkelknol, venkelzaad, visbouillon en witbrood

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Lasagne met krokante eend

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brood, cheddar, chianti classico, eend, fontina, tomaat, goudse kaas, halfvolle melk, knoflook, kruidnagels, laurier, marjolein, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rozemarijn, spinazie, taleggio, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / wild / gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Stevige zeevruchtensoep met migas

Ingrediënten:
babypijlinktvis, bleekselderij, brood, cayennepeper, fino sherry, garnalen, gemalen venkelzaad, gezeefde tomaten, ham, heek, jamón, knoflook, laurierblad, lente ui, mosselen, mul, olijfolie, passata, pikant gerookt paprikapoeder, prosciutto, rode ui, saffraandraadjes, sinaasappelschil, snapper, venusschelp, verse tijm, visbouillon, visfilet, vongole, water, wortel, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Ribollita Toscana

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout

Keuken:
Toscaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vispastei - vol-au-vent di mare

Ingrediënten:
bechamelsaus, bleekselderij, bloem, boter, brood, droge witte wijn, ei, garnaaltjes, heekfilet, knoflook, kruidnagel, laurierblad, melk, peper, sherry, ui, verse bladpeterselie, voorgebakken pasteibak, witvisfilet, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pastei / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / voorgerecht uit Balletjes:

Soep met lamsgehaktballetjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaat, broodkruim, knoflook, lamsgehakt, lamsstoofvlees, laurierblad, ras el hanout, vermicelli, verse koriander, bladpeterselie, verse tijm en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon / rijst
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht uit Plenty:

Groene gazpacho

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene paprika, jonge spinazie, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, sherryazijn, suiker, walnoten, water, witbrood, witte peper, zout en zuurdesembrood

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Liever lokaal:

Gegratineerde mosselen met herfstbock

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, broodkruim, crème fraîche, herfstbock, knoflook, mosselen, oude schapenkaas, peper en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

La ribollita

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, cannellinibonen, cavolo nero, ciabatta, extra vierge-olijfolie, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, pugliese, rode wijn, savooiekool, tomaten uit blik, ui, water en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / peulvruchten
Een recept uit Keda Black en Nathalie Carnet - Balletjes

Diner / hoofdgerecht uit Balletjes:

Eendengehaktballetjes met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, bliktomaat, eendenborst, ei, gedroogde witte bonen, gemberpoeder, kaneelpoeder, knoflook, kruidnagel, laurierblad, melk, bladpeterselie, saffraan, sinaasappelschil, ui, verse tijm en witbrood

Soort:
gevogelte
Haal meer recepten op...