Onno Kleyn - Italië

Italië

Mijn verhalen en recepten

Een boek van Onno Kleyn

We hebben 174 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Italië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn.In het boek Italië mengt Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen en diepgravende informatie door elkaar, verhaalt over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse laars. En dan zijn er nog de meer dan honderdvijftig recepten om zelf te ervaren hoe authentiek Italië smaakt. Dit is een lijvig kookboek om te lezen, smakkend heerlijk, meeslependlekker!


Aantekeningen bij dit boek

Onno Kleyn heeft met zijn Italie een bijzonder boek geschreven. Zijn persoonlijke ervaringen en zijn liefde voor het land en voor de Italianen leiden er toe dat het enerzijds een goed kookboek is geworden maar tegelijk een boek om met veel plezier te lezen. De vele anekdotes bieden inzicht in de Italiaanse keukens en in het dagelijks leven met een nadruk op het Toscaanse platteland.
Ongeveer in de zelfde tijd waarin Kleyn zich voor langere tijd in San Donato vestigde bracht ik vakanties door in Tavernelle en in San Donato. Veel korter weliswaar maar toch lang genoeg om veel van zijn ervaringen te herkennen en te waarderen.
Over de indexering een paar praktische opmerkingen:
Het is in de Italiaanse keuken veel minder duidelijk wat specifieke lunchgerechten zijn en wanneer sprake is van een gerecht dat in een diner past. Tenzij uitdrukkelijk vermeld door Kleyn heb is die aanduiding weggelaten.
De opbouw van een Italiaans maal is traditioneel een voorgerecht (antipasti) een eerste hoofdgerecht (primi), meestal pasta of rijst, soms ook soep, een tweede hoofdgerecht (secundo) vlees of vis of een vegetarisch alternatief begeleid door bijgerechten (contorni) en ter afsluiting een nagerecht (dolci). Onze Hollandse manier van opbouwen van een maal laat weinig ruimte voor het verschil tussen een eerste en een tweede hoofdgerecht. Ik het daarom zowel de primi als de secundi aangeduid als hoofdgerechten zonder nader onderscheid

- 8 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Italië

Een greep uit de 174 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Marò - Tuinbonenpesto

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, munt, pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Ragù alla bolognese - Bolognesesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kruidnagel, melk, pancetta, runderbouillon, runderfond, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro - Pasta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Seadas - Zoete ravioli met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, durumbloem, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, honing, patentbloem, reuzel, verse schapenkaas, water en zoete ravioli

Keuken:
Italiaans
Toon alle 174 recepten in dit boek