Terug naar Italië.

Italië recepten

Mijn verhalen en recepten

Onno Kleyn

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Italië:

Vignarola - Groentepotje uit Rome

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, doperwten, lente-ui, little gem, munt, olijfolie, pancetta, pecorino, steentijm, tuinbonen en varkenskinnebakkenspek

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Pinzomonio - Crudités met olijfolie

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vergine olijfolie, lente-ui, radijsjes, rode paprika, venkelknollen, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

I Gnudi - Naakte ravioli

Ingrediënten:
bloem, boter, nootmuskaat, parmigiano-reggiano, ricotta en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Tiramisù

Ingrediënten:
cacao, ei, lange vingers, mascarpone, ristretto en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / nagerecht uit Italië:

Seadas - Zoete ravioli met honing

Ingrediënten:
boter, citroen, durumbloem, ei, eidooier, extra vergine olijfolie, honing, patentbloem, reuzel, verse schapenkaas, water en zoete ravioli

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Minestra di lenticchie - Linzensoep met pasta

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillonblokje, gedroogde bruine linzen, knoflook, korte pasta, laurier, olijfolie, salie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pappa al pomodoro - Toscaanse dikke tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, cayennepeper, extra vergine olijfolie, groenteboullonblokje, knoflook, oude ciabatta, oud stokbrood, paddenstoelenbouillonblokje, prei, suiker, tomaten uit blik en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Picknick / lunch uit Italië:

Panzanella - Toscaanse broodsalade

Ingrediënten:
basilicum, kappertjes, knoflook, komkommer, olijfolie, oude ciabatta, rode ui, tomaten, wijnazijn en witte ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Spaghetti alla carbonara

Ingrediënten:
ei, knoflook, mager rookspek, pancetta, parmigiano-reggiano, pecorino, spaghetti, varkenskinnebakkenspek, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, eidooier, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Ribolitta - Brood en bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, ciabatta, extra vergine olijfolie, gedroogde cannellinibonen, knoflook, palmkool, rode ui, rozemarijn, savooiekool, tomatenpuree, toscaan brood, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pansôti - Gevulde driehoekjes met walnotensaus

Ingrediënten:
andijvie, bernagie, bladlof, ei, eierpastadeeg, parmigiano-reggiano, ricotta, rucola, snijbiet, walnotensaus en wilde spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Sfizzi al pesce persico - Pasta met baars

Ingrediënten:
baarsfilet, bladpeterselie, kabeljauwfilet, knoflook, lasagnevellen, olijfolie, peperoncino, snoekbaarsfilet en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, ei, kappertjes, knoflook, olijfolie en oud witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / azijn
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Penne al ragù Toscano - Penne met Toscaanse gehaktsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, parmigiano-reggiano, pecorino, penne, rundergehakt, tomaten uit blik, ui, varkensgehakt, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Bagna caôda - Knoflook-ansjovisdip

Ingrediënten:
ansjovisfilet, babyartisjok, bleekselderij, bloemkool, boter, kardoen, knoflook, koolblad, koolraap, olijfolie, paprika en venkel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Bollito misto - Gemengd gekookt vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, cotechino, cugnà, kalfsborst, kalfstong, kip, kruidnagel, mostarda di cremona, runderlende, rundersukade, salsa rossa, salsa verde, ui, wortel en zampone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / bouillon
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Vegetarische spaghetti met groentesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, olijfolie, parmigiano-reggiano, pecorino, peperoncini, peterselie, rode ui, rozemarijn, salie, spaghetti, water en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro - Pasta met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Risotto alla Milanese

Ingrediënten:
boter, mergpijp, parmigiano-reggiano, runderbouillon, saffraan, ui en vialone rijst

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Italië:

Fettunta - Brood met olijfolie

Ingrediënten:
ciabatta, extra vergine olijfolie, knoflook en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, olijfolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta e ceci - Kikkererwtensoep

Ingrediënten:
bakpoeder, extra vergine olijfolie, kikkererwten, knoflook, rozemarijn en tagliatelle

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Salsa peverade - Armeluissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, kippenlever, knoflook, olijfolie, sopressa en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / azijn
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Minestrone toscano - Groentesoep met pasta

Ingrediënten:
bladpeterselie, groene kool, knoflook, korte pasta, olijfolie, paddenstoelenbouillonblokje, palmkool, pecorino, rozemarijn, selderij, tomaten uit blik, witte bonen uit blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pizza

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, gedroogde gist, ham, mozzarella, olijfolie, olijven, paprika, patentbloem, salami, tomatenblokjes, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Italië:

Pizza di patate - Aardappelgratin uit Apulie

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, chilipeper, extra vergine olijfolie, kerstomaat, knoflook, ui, zoute kappertjes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:

Frittata variaties

Ingrediënten:
aardappelen, ansjovis, artisjokken, asperge, basilicum, broccoli, ei, olijfolie, parmigiano-reggiano, spekjes, spinazie, tonijn en ui

Keuken:
Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Gremolata

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen en knoflook

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Lunch / snack of tussendoortje uit Italië:

Tramezzini - Zachte sandwiches

Ingrediënten:
artisjok, aubergine, bresaola, courgette, frittata, gegrilde groente, gekookte ham, groene olijven, mayonaise, mozzarella, rauwe ham, roze garnalen, rucola, salami, tomaat, tomatenketchup, tonijn uit blik, ui en witbrood

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Scottiglia di agnello - Stoof van lamsvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, knoflook, kruidnagel, lamslapjes, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, tomaten uit blik, ui en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Limoncello

Ingrediënten:
citroenen, suiker, water en wodka

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Ragù alla bolognese - Bolognesesaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, kruidnagel, melk, pancetta, runderbouillon, runderfond, rundergehakt, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Zuppa invernale - Toscaanse wintersoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, borlottibonen uit blik, extra vergine olijfolie, brood, knoflook, olie, paddenstoelenbouillonblokje, pastinaak, savooiekool, tomaten uit blik, ui en witte bonen uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Marò - Tuinbonenpesto

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, munt, pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Cinghiale in umido - Gesudderd wildzwijn

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, knoflook, kruidnagel, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, tomaten uit blik, ui, wildzwijnstoofvlees en winterwortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pappardello con la lepre - Lintpasta met haas

Ingrediënten:
bleekselderij, chocolade, hazenbloed, hazenhart, hazenlever, hazenlongen, hazenvlees, melk, olijfolie, pappardelle, peterselie, rode wijn, ui, varkensbloed, wild, wildfond, winterwortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Italië:

Vegetarisch groentepotje uit Rome

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, doperwten, lente-ui, little gem, munt, olijfolie, pecorino, steentijm en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, olijfolie, patentbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Salsa rossa - Rode saus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, chilipeper, knoflook, olijfolie, rode paprika, rozemarijn, tomaten uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / voorgerecht uit Italië:

Crostini neri - Crostini met kippenlever

Ingrediënten:
ansjovisfilet, ciabatta, kappertjes, kippenlevers, knoflook, peper, stokbrood, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmigiano-reggiano

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch