78 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelbloembuikspekcognaceieidooierkipknoflookkruidnagellaurierlaurierbladmelkolijfoliepaprikapoederparmezaanse kaaspeperpeterselieslagroomspecerijenspektijmuivleeswaterwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Kaascappellacci met bolognese-saus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, bloem, boter, droge witte wijn, knoflook, mager rundergehakt, mager varkensgehakt, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, pancetta, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg, pomodori uit blik, ricotta, room, runderbouillon, taleggio, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Kalkoen voorbereiden

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, clementine, gerookte doorregen bacon, groentevulling, kalkoen, kalkoenorganen, knoflook, laurier, mandarijn, nootmuskaat, ontbijtspek, rode peper, rozemarijn, salie, ui, vleesvulling en wortel

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / hoofdgerecht uit La Mère Brazier:

Wild zwijnkop

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, ei, foie gras, kalfsvlees, kaneel, kop van een wild zwijn, jong, kruidnagel, nootmuskaat, peper, peterselie, salpeter, sjalot, tartaarsaus, truffel, ui, varkensvlees, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, korstdeeg, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Recept uit Rijksmuseum kookboek:

Hachee met spruitjes

Ingrediënten:
bloem, buikspek, gele ui, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, riblappen, rodewijnazijn, roomboter, spruit, water, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Paté de Paques - Paaspaté

Ingrediënten:
boter, champignons, eau de vie, ei, kalfsvlees, korstdeeg, kruidnagelpoeder, madeira, nootmuskaat, peper, peterselie, ui, varkensvlees, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Kalfsleverpasteitjes

Ingrediënten:
boter, brood, cognac, eidooier, gemberpoeder, gerookt spek, kalfslever, kalfsvlees, melk, nootmuskaat, pastei-korstdeeg, sherry, spek, tabasco, tijm, truffel, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Boekweitlasagne met broccoli en savooiekool

Ingrediënten:
00-bloem, bloem, boekweit, boter, broccoli, durumbloem, ei, emmentaler, fontina, gerookte pancetta, groentebouillon, melk, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, ricotta, savooiekool, sjalot en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Blote billetjes in het gras

Ingrediënten:
azijn, boter, gehaktballen, kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, peper, rookworst, vlees, witte bonen, zout en zoute snijbonen

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Aardappelschijfjes

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappelen, bruine boter, ei, eidooier, geklaarde boter, griesmeel, majoraan, nootmuskaat, peper, peterselie, spek, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Marie-Jose Maasen - Ons bakboek

Recept uit Ons bakboek:

Boerentaart

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, boter, eieren, gemalen kaas, gist, kruidenkaas, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, paprikapoeder, peper en zout

Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Gevulde lamsbout - gigot farci

Ingrediënten:
arachideolie, boter, knoflook, lamsbout, mager ontbijtspek, nootmuskaat, peper, tijm, vastkokende aardappel, venkelknol, verse kervel, verse peterselie, wilde paddestoelen, wit broodkruim en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food 1 notitie

Recept uit Solo Food:

Troostpasteitjes

Ingrediënten:
boter, donker bier, eidooier, gemberpoeder, belegen kaas, grove mosterd, kruimige aardappels, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtkoek, runderriblappen, uien, vlees en wittewijnazijn

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Cannelloni

Ingrediënten:
bloem, boter, halfvolle melk, kalkoenvel, kastanjes, knoflook, laurier, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pastadeeg, ragu, ui en vlees

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Sandra Ysbrandy, Sabine Posthumus en Suzan Huesken - Appels en peren

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Appels en peren:

Hete bliksem met worstjes en mosterdjus

Ingrediënten:
aardappel, appel, beschuit, bladerdeeg, boter, ei, gemalen kruidnagel, grove mosterd, half-om-halfgehakt, knoflook, laurier, nootmuskaat, ontbijtspek en ui

Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

san esteban canelones

Ingrediënten:
bloem, boter, brandewijn, cannelloni, gemalen zwarte peper, groene salade, kip, kippenlever, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, tomaat, ui, varkensvlees, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pasta/noodles
Haal meer recepten op...