120 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: aardappelaugurkazijnbieslookbleekselderijbroodcayennepepercitroencitroensapeigroenteknoflookkomkommerlaurierolijfoliepaprikapeperpeterseliepreitomaatuiwaterwitte koolzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sergio Vasquez - De verse Spaanse keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit De verse Spaanse keuken:

Aardappelsalade met groenten ensaladilla rusa

Ingrediënten:
aardappel, augurk, bladpeterselie, citroensap, dijonmosterd, erwten, gevulde groene olijven, kappertjes, mayonaise light, rode paprika, sperziebonen, ui, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Russische salade met kreeft

Ingrediënten:
anisette, artisjokharten in olijfolie, citroensap, diepvriesdoperwtjes, gamba, kreeftenstaart, kristalsuiker, mayonaise, pernod, pimientos del piquillo, rode ui, visseneitjes, wortel en zwarte kaviaar

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - Belgie

Diner / hoofdgerecht uit Belgie:

Mosselen met mosterdsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, droge witte wijn, grove mosterd, laurierblad, mayonaise, mosselen, suiker, ui, verse peterselie, peper, winterwortel, zout en zure room

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Mosselen op z'n Brussels

Ingrediënten:
dijonmosterd, droge witte wijn, halvanaise, mayonaise, mosselen, mosterd, prei, ui, verse bladselderij en wortel

Keuken:
Belgisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten in Italie:

Kalfsvlees in tonijnsaus

Ingrediënten:
augurk, bleekselderij, droge witte wijn, kalfsbil, kappertjes, knoflook, laurier, mayonaise, peper, peterselie, tonijn in olie, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Fideos met strandschelpen

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, capelli d'angelo, citroen, citroenschil, citroentijm, cognac, engelenhaarspaghetti, fideos pasta, groene paprika, kerstomaat, kokkels, laurierblad, mosselen, olijfolie, pimentón, prei, rode chilipeper, saffraandraadjes, schalen van schaaldieren, strandschelpen, tijm, ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, witte wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kip met tonijn - pollo al tonno

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, braadkip, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, laurierblad, mayonaise, olijfolie, peper, tonijn uit blik, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte / vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Brunch / diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Langoustinecocktail - cocktail di scampi

Ingrediënten:
garnalen, gin, koffieroom, langoustine, mayonaise, slablad, tomatenketchup, ui, whisky, worcestersaus, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren / cocktails
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Bourride - Vissoep

Ingrediënten:
aioli, bouquet garni, knoflook, olijfolie, peper, prei, slagroom, tomaat, ui, venkel, visgraten en -afval, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bourride
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Rauwe groenten - crudités

Ingrediënten:
azijn, dijonmosterd, ei, groenten, komkommer, mayonaise, olijfolie, radijs, rode biet, selderij, tomaat, verse basilicum, verse dragon, verse peterselie, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / italiaanse antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gepocheerde tonijn-aardappelrol

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bleekselderij, ei, eiwit, kappertjes, mayonaise, parmezaanse kaas, peterseliesteeltjes, tonijn op olie, ui, witte wijn, wortel, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kalfswang met tuinboontjes en artisjok

Ingrediënten:
artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Tomaat gevuld met kleine groente

Ingrediënten:
aardappel, balsamicoazijn, basilicum, courgette, doperwten, extra vierge olijfolie, mayonaise, peper, sperziebonen, ui, vleestomaat, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jord Althuizen - Smokey Goodness

Recept uit Smokey Goodness:

Juicy BBQburger met carlina caviar

Ingrediënten:
augurk, brisket, cayennepeper, cheddar, chipolte-tabasco, crème fraîche, gefrituurde krulpeterselie, gerookt ontbijtspek, gerookt vetspek, gerookt zout, honingzout, jalapeñopeper, kaiserbroodjes, karnemelk, knoflookpoeder, mayonaise, peppadew uit pot, rode kool, rode ui, roomkaas, tomaat, uienpoeder, witte kool, wortel en zwarte peper

Soort:
barbecue/grill
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht uit Bouillon:

Gelei van runderbouillon met kruiden

Ingrediënten:
appelazijn, bieslookbloemen, doperwten, groene asperges, lente-ui, lichte sojasaus, mayonaise, olijfolie, peper, radijs, rode ui, rozemarijnbloemen, runderbouillongelei, tuinbonen, wasabipoeder, wortel, yuzu kosho en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijst met vissmaak - arroz a banda

Ingrediënten:
aioli, citroen, garnalen, gedroogde spaanse peper, heilbot, kabeljauw, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrel, prei, rondkorrelige rijst, saffraandraadjes, schelpen, tomaat, tomatenpuree, ui, verse marjolein, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, visafval, viskoppen, water, witvisfilet, wortel, zeeduivel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Catalaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Zeelt in gekruide saus

Ingrediënten:
bernagie, bieslook, citroen, citroenmelisse, citroensap, citroenschil, dragon, kervel, laurier, mayonaise, peperkorrels, peterselie, peterseliewortel, pimentbolletjes, selderijknol, tabasco, ui, water, wijnazijn, witte wijn, wortel, yoghurt, zeelt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / hoofdgerecht uit Koude keuken:

Karper volgens grootmoeders recept

Ingrediënten:
eidooier, karper, kruidnagel, laurier, mayonaise, paprikapoeder, peper, peperkorrels, peterseliewortel, pimentbolletjes, prei, selderijknol, ui, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Haal meer recepten op...