72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: auberginebotercitroencourgettedeegeigedroogde gistgistknoflookkruidenmelkmozzarellaolieolijfolieparmezaanse kaaspastapeperpeterselierucolaslagroomsuikertijmui
zout en peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

bisque op zijn Schots

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, kreeftenschalen, peper, room, water en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / voorgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

broccolitaartjes

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, broccoli, eiwit, groentebouillon, parmezaanse kaas, slagroom, tijm, water, witte gelatine, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Kruidengrissini

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bloem, gedroogde gist, kervel, olijfolie, peterselie, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Pizzette margherita

Ingrediënten:
00-bloem, basilicum, extra vierge olijfolie, gist, mozzarella, peper, suiker, tomatenpulp, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gevulde ganzenhals

Ingrediënten:
basilicum, bloem, ganzenhals, ganzenlever, ganzenvet, gemberpoeder, jeneverbessen, laurier, marjolein, peperkorrel, peterselie, varkensvlees, water, witte peper en zout

Keuken:
Duits / Midden-Europees
Soort:
gevogelte / boter en olie
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Paddestoelen in deeg met kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladerdeeg, bloem, boter, bouillon, knoflook, koriander, mayonaise, olijfolie, paddestoelen, peper, peterselie, pistachenoten, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / basisrecept / hoofdgerecht uit De complete keuken van Italie:

Pizza margherita

Ingrediënten:
bloem, gist, maïsmeel, mozzarella, olijfolie, pizzabodem, suiker, tomatensaus, verse basilicum, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / hoofdgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Ratatouille-gratin

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, courgette, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper, pijnappelpitten, rode paprika, rozemarijn, rucola, suiker, tijm, tomaten, water en zout

Soort:
vegan / groente
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Jean Michel Raynaud - Het Franse bakboek

Recept uit Het Franse bakboek:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde gist, gedroogde oregano, gemalen zwarte peper, bloem, knoflook, water, olijfolie, tafelzout, tijm, trostomaten en uien

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Smakelijke kalkoenrolletjes - involtini saporiti

Ingrediënten:
ansjovis op zout, bloem, boter, gele paprika, kadetje, kalkoenborst, olijfolie, pancetta, peper, tomaten uit blik, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tempura van groenten

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, bouillon, ei, frituurolie, gele paprika, gemberwortel, ijswater, japanse sojasaus, mierikswortel, peultjes, rijstazijn, rode paprika, shii-take, verse bascilium en zout

Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Kruidenpasta - pâtes aux herbes

Ingrediënten:
bloem, bonenkruidspruiten, boter, ei, gemengde slasoorten, grof zout, hysop, lente-ui, molsla, olijfolie, parmezaanse kaas, postelein, raketkruid, snijbiet, spinazie, verse basilicum, verse gemengde kruiden, verse marjolein, versgemalen zwarte peper, water en zuring

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / voorgerecht / basisrecept uit Culinaria U.S.A.:

Soft shell crabs bakken

Ingrediënten:
augurk, bloem, boter, citroen, kruiden, mayonaise, peper, soft-shell crabs, soft shell krab, tartaarsaus, water en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Haal meer recepten op...