Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Nachtbrood

brood van lang gerezen deeg

Een boek van Ineke Berentschot en Ton Bloetjes

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Nachtbrood, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

“Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven,” beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. “Het moet zijn: ‘van goede kwalitijd!’” Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg.Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze. Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.


Aantekeningen bij dit boek

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Nachtbrood

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain de campagne

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Noten/vijgenbrood

Ingrediënten:
gedroogde pruim, noten, tarwebloem, tarwedesem, vijgen, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Panettone

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rustiek

Ingrediënten:
farine fleur d'artois, olijfolie, volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans / Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kroon

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, gist, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain complet

Ingrediënten:
gist, volkoren tarwemeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mueslibonk

Ingrediënten:
cranberry, gebuild meel, gedroogde abrikoos, geplette zaden, gist, hazelnoot, roggemeel, roggezuurdesem, sesamzaad, tarwebloem, turkse rozijnen, water, zonnebloempitten, zout en zuid-afrikaanse rozijnen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt streekbrood

Ingrediënten:
olijfolie, roggemeel, speltbloem, speltvlokken, volkoren speltmeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Roodkorn

Ingrediënten:
bloem van wintertarwe, gepofte roodkorn, gist, roodkorn volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rogge classic

Ingrediënten:
bakferment, volkoren roggemeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt desembrood met vergeten groente

Ingrediënten:
gebroken spelt, gele biet, gist, honing, oranje-paarse wortel, panatura, roze biet, roze chioggia biet, speltbloem, volkoren speltmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / groentevulling
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Houthakker

Ingrediënten:
meel t110, meel t65, roggebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Brabants roggebrood

Ingrediënten:
bloem, fijn roggemeel, gist, karnemelk, stroop, volkoren tarwemeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Nachtbrood simpel

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, gist, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Toon alle 64 recepten in dit boek