Nachtbrood

Brood van lang gerezen deeg

Een boek van Ineke Berentschot

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Nachtbrood, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Noten/vijgenbrood

Ingrediënten:
gedroogde pruim, noten, tarwebloem, tarwedesem, vijgen, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Panettone

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Brabants roggebrood

Ingrediënten:
bloem, fijn roggemeel, gist, karnemelk, stroop, volkoren tarwemeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mueslibonk

Ingrediënten:
cranberry, gebuild meel, gedroogde abrikoos, geplette zaden, gist, hazelnoot, roggemeel, roggezuurdesem, sesamzaad, tarwebloem, turkse rozijnen, water, zonnebloempitten, zout en zuid-afrikaanse rozijnen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rustiek

Ingrediënten:
farine fleur d'artois, olijfolie, volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans / Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Nachtbrood luxe

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, melk, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Romeinse korst

Ingrediënten:
bakferment, bio gist, fijn volkorenmeel, gebroken zwarte gerst, volkoren tarwemeel, water en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rijstbrood

Ingrediënten:
sesamzaad, volkoren tarwemeel, water, zilvervliesrijst, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / rijst
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Volkoren/zadenbrood

Ingrediënten:
gist, meel t110, meel t65, water, zaden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Krentewegge

Ingrediënten:
bloem, krenten, rozijn, volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt desembrood met vergeten groente

Ingrediënten:
gebroken spelt, gele biet, gist, honing, oranje-paarse wortel, panatura, roze biet, roze chioggia biet, speltbloem, volkoren speltmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / groentevulling
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Tibetaan

Ingrediënten:
gerstemeel, volkoren tarwemeel, water, zonnebloemolie, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Stromboli

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, patentbloem, pecorino, peper, pijnboompitten, rucola, gist, water en zeezout

Keuken:
Siciliaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Sesamsnijder

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, sesamzaad, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands / Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain de campagne

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Focaccia

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, gist, olijfolie, olijven, rozemarijn, water, zeezout en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Tsouréki

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, kardemompeul, mahlebzaad, masticha, melk, sinaasappelrasp, suiker en water

Keuken:
Grieks
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Baguette

Ingrediënten:
gist, meel t65, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain gris

Ingrediënten:
gist, roggebloem, tarwebloem, volkoren roggemeel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lussekater

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde abrikoos, gist, melk, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht