35 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijboterbulgurchilipepereiknoflookmuntolijfolieoreganopeperpeterselierode uirucolasuikertijmtomaatuiwalnotenwaterwortelzeezoutzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte auberginesaus

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, trompettes de la mort, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Lamsfilet met pinda's, kokosmelk en salsa van rode ui

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Zalmforel met bulgurtartaar, salsa van ingemaakte citroen en aardperenchips

Ingrediënten:
aardperen, bulgur, citroensap, gemalen piment, groene olijven, grof zeezout, ingemaakte citroenen, komijnzaad, korianderzaad, limoen, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, sjalot, zalmfilet, zalmforel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Zelfgemaakte mayonaise

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, cayennepeper, citroensap, cognac, dijonmosterd, eidooier, engelse mosterd, extra vierge olijfolie, franse mosterd, gember, grove mosterd, kappertjes, ketchup, knoflook, lente-ui, olijfolie, patak's madras-currypasta, peterselie, rode spaanse peper, saffraan, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Ontbijt / diner / lunch uit Honey & co:

Sabich met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, ei, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, olijfolie, peterselie, pita, rode chilipeper, tahin, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marielle van Spronsen - Topkoks voor Thuiskoks 2

Recept uit Topkoks voor Thuiskoks 2:

Zalmcarpaccio

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, mierikswortel, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode peper, tijm, zalmfilet en zeezout

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Risotto alle vongole - Mosselrisotto

Ingrediënten:
amerikaanse venusschelp, boter, carnaroli-rijst, chilipeper, citroensap, knoflook, boter, olijfolie, palourdes, peper, peterselie, schaaldierenbouillon, tapijtschelpen, tomatenpassata, tomatenpuree, ui, vongole veraci, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / voorgerecht uit Kochen für zwei:

Gebackene Sardellen / Gebakken ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, boter, chilipeper, ciabatta, citroensap, eiwit, gevogeltebouillon, groentebouillon, kikkererwten, knoflook, komijn, olijfolie, oud broodkruim, peper, peterselie, piment d'espelette, rucola, sjalot, worcestershiresaus, zout en zwarte olijven

Soort:
vis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Kaninchen mit Bulgur / Konijn met bulgur

Ingrediënten:
bleekselderij, bulgur, citroensap, citroenschil, dille, gedroogde abrikozen, gemalen kardemom, gemalen komijn, gemalen koriander, kaneelstokjes, konijnenbotten, konijnenbout, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, bladpeterselie, rode chilipeper, ui, walnoten, witte wijn, wortel, yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
wild
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gebakken calamari met borlottibonen

Ingrediënten:
ansjovisfilet, calamari, citroensap, extra vergine olijfolie, gedroogde borlottibonen, knoflook, olijfolie, peper, rode chilipeper, rodewijnazijn, rucola, tomaat, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / peulvruchten
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Wok met rundvlees

Ingrediënten:
chilipeper, citroensap, coconut aminos, enoki, gember, ghee, groene paprika, kastanjechampignon, knoflook, kokosolie, koriander, lendebiefstuk, lente-ui, limoensap, oesterzwam, peterselie, reuzel, sesamolie, shiitake, shiratakinoedels, taugé, vissaus, zout en zwarte peper

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Couscous au poisson - Tunesische couscous met vis

Ingrediënten:
aardappelen, bladpeterselie, bleekselderij, brasem, chilipeper, citroensap, courgette, heek, kabeljauw, kaneel, kefta de poisson au coriandre en citron confit, koriander, kruidnagel, olie, paprikapoeder, peper, pompoen, raapjes, saffraan, schelvis, tomaten, tomatenpuree, ui, visballetjes, wortel en zout

Keuken:
Tunesisch / Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit C.L. Jones - De complete keuken van Italie

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De complete keuken van Italie:

Gemarineerde verse ansjovis

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, knoflook, olijfolie, peper, rood pepertje, verse ansjovis, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - 101 ballen

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Krabballetjes met saffraanmayonaise

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, ei, extra vergine olijfolie, krabvlees, lente-ui, mayonaise, rode chilipeper, rucola, saffraandraadjes, vers broodkruim, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kefta-tajine met snijbiet of boerenkool

Ingrediënten:
boter, bouillon, cayennepeper, chilipoeder, citroenrasp, citroensap, gemalen komijn, gemberpoeder, lamsgehakt, marokkaans brood, peper, rode chilipeper, rundergehakt, saffraanpoeder, turks brood, ui, verse koriander, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Paella

Ingrediënten:
artisjokken, bombarijst, boter, citroensap, groene peper, knoflook, konijn, konijnenlever, laurier, olie, olijfolie, peper, peterselie, pijlinktvis, rode peper, rookworstjes, saffraanpoeder, schouderkarbonade, sperziebonen, steurgarnalen, strandgapers, tijm, tomaten, ui, water, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Haal meer recepten op...