68 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: azijnbloembotercitroensapkaneelstokjeknoflookkruidnagellaurierbladolieolijfoliepeperpeterseliepreisjalotspecerijentijmtomaattomatenpureevetwitte wijnwortelzonnebloemolie
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Diner / voorgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

In gerookt water gekookte linzen met perzik en geitenkaas

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, druivenpitolie, fructose, fruitsuiker, gedeïoniseerd water, geitenkaas, geklaarde boter, gerookt zout, houtsnippers, kruidnagel, laurierblad, mosterdvinaigrette, peperkorrel, perzik, puylinzen, radijs, selderij, sjalot, sla, verse bieslook, verse tijm en wortel

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Ingemaakte augurken

Ingrediënten:
augurk, dille, knoflook, laurier, mierikswortel, mosterdzaad, suiker, water, wijnazijn, zilveruien, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pekel voor varkensbuik

Ingrediënten:
inmaakzout, laurier, peperkorrels, prei, suiker, tijm, ui, water, wortel en zout

Soort:
sous-vide / condiment
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Stachelbeer-Chutney - Kruisbeschutney

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen piment, gember, knoflook, kruisbessen, laurier, rozijnen, ruwe rietsuiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / chutney
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rodekool

Ingrediënten:
appelen, azijn, kruidnagels, laurier, maïszetmeel, peper, rodebessengelei, rodekool, suiker, uien, water en zout

Soort:
groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kokosrijst met pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gember, groene spaanse peper, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, laurier, margarine, ongezouten pindas, rode spaanse peper, santen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Kruidige rode kool

Ingrediënten:
appel, balsamicoazijn, kaneel, kruidnagel, laurier, nootmuskaat, olijfolie, rode kool, rode wijn, suiker, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Zoervleiskroket

Ingrediënten:
appel-perenstroop, basterdsuiker, blanke azijn, bloem, boter, doorregen runderlappen, fijn paneermeel, gelatine, kruidnagel, laurier, natuurazijn, ontbijtkoek, paneermeel, grof, peper, runderbouillon, ui, water en zout

Keuken:
Limburgs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Konijn uit het meetjesland

Ingrediënten:
appelen, azijn, gecondenseerde melk, gerookt spek, konijn, kruidnagel, laurier, peper, suiker, tijm, trappistenbier, uien, vetstof, water en zout

Soort:
wild
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gebakken hazenfilet met peertjes

Ingrediënten:
appelen, appel-perenstroop, azijn, citroen, hazenrugfilet, kaneelstokje, laurier, peper, peren, rodekool, saffraan, sjalotje, suiker, tijm, ui, vetstof, water, wildfond en zout

Soort:
wild
Een recept uit Samuel Levie en Maarten Kuiper - De worst story

Recept uit De worst story:

Kopkaas

Ingrediënten:
citroensap, foelie, jeneverbessen, knoflooktenen, kruidnagels, laurierblad, laurierbladeren, peperkorrels, peterselie, preien, suiker, tijm, uien, varkenskop, varkenspoot, water, witte wijn, wittewijnazijn, wortels en zout

Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Bijgerecht uit Bonen!:

Zoetzuur van linzen & wortel

Ingrediënten:
azijn, bruine linzen, geel mosterdzaad, laurierblaadje, rode ui, suiker, water, winterwortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Plenty:

Geitenkaassoufflés met gepocheerde vanilleperziken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, harde geitenkaas, hazelnoten, kruidnagel, laurier, melk, perzik, slagroom, ui, vanillestokje, water, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Haal meer recepten op...