100 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapgaram masalagemberpoederkaneelstokjeknoflookkomijnzaadkorianderkorianderzaadkurkumamelkolijfoliepeperpeterseliesuikertomatenpureeuiwaterwortelyoghurtzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Zeeduivel met masala en gember

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, cabernet sauvignon-azijn, chilipeper, citroen, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, mosseljus, pandanrijst, rijst, room, sjalot, tomaat, venkel, witte wijn en zeeduivel

Soort:
rijst / warme sauzen / vis
Een recept uit Lise Finckenhagen - Pannenkoeken

Recept uit Pannenkoeken:

Courgettekoekjes Met Tomaten Gemberchutney

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, garam masala, gehakt, peterselie, gemberwortel, gerookt ontbijtspek, courgette, ei, kerriepoeder, lente-uitjes, lichtbruine suiker, limoen, melk, munt, olie, pannenkoeken, rode chilipeper, siroop, sjalot, suiker, tarwebloem, zout, tomaten, verse koriander, peper, volkorenmeel, water en zout

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Verse kaas met tomaat en munt

Ingrediënten:
boter, druivenpitolie, gember, knoflook, maïsolie, mozzarella, munt, paneer, queso fresco, tomaat, ui, verse kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - I love groente

Recept uit I love groente:

Warme, goudegele maiscurry

Ingrediënten:
chilipeper, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kruidnagel, laurier, limoensap, maiskolven, mosterdzaad, roomboter, tomaat en ui

Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Ultieme zwarte dal

Ingrediënten:
arachideolie, boter, garam masala, gemalen koriander, gember, tomaat, groentebouillonblokje, kaneel, knoflook, komijnzaad, koriander, kruidnagels, mosterdzaad, rawitpepertjes, single cream, slagroom, tomatenpuree, ui, urad dal en venkelzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kabeljauw in karnemelk met urad dal

Ingrediënten:
bergamotolie, citroen, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, gemalen kardemom, gember, ghee, grof zeezout, kabeljauwfilet, karnemelk, kerrieblaadjes, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, pruimtomaat, rode chilipeper, spinazie, tomatenpuree, ui, urad dal, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Pittige kikkererwtenburgers met een puree van kokos en kerrieblad

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde chilipeper, gedroogde chilivlokken, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gember, ghee, gram-meel, griekse yoghurt, grof zeezout, kerrieblaadjes, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosnootvruchtvlees, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, limoensap, mung dal, tamarindepulp, tomaten, ui, urad dal, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Diner / hoofdgerecht uit Delicious. Het kookboek!:

Lamstajine met abrikozen en couscous

Ingrediënten:
blikje tomatenblokjes, boter, couscous, gedroogde abrikoos, geelwortelpoeder, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, honing, kaneelstokje, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, koriander, krenten, lamsbouillon, lamsschouder, olijfolie, ras el hanout, runderbouillon, sesamzaad, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Choco Coco*

Ingrediënten:
amandelmeel, basterdsuiker, bawang goreng, bosui, boter, cake, chocolade, citroensap, djahé, eidooier, eieren, eiwit, fruit, boter, ui, gula djawa, kentjur, ketjap, ketjap asin, korianderpoeder, knoflook, water, kokosmelk, kunyit, lichte basterdsuiker, limoenen, limoenrasp, limoensap, lombok, olie, paksoi, selderij, suiker, knoflook, tomaat, trassi, ui, vis, visbouillon, wortel, zeevis, zout en 
zout en peper

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Zoete rijst met heet-zure kikkererwten

Ingrediënten:
basmatirijst, citroensap, gedroogde kikkererwten, geklaarde boter, gemalen fenegriek, gemalen kaneel, gemalen komijn, gemalen koriander, groene spaanse peper, kardemompeul, kruidnagel, plantaardige olie, saffraandraadjes, suiker, tomaat, ui, gember, verse koriander, peper, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / rijst / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Keukendagboek 2

Recept uit Keukendagboek 2:

Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei

Ingrediënten:
azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / hoofdgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Lamstajine met pruimedanten en amandelen

Ingrediënten:
amandel, boter, gemberpoeder, geweekte pruimedanten, kaneelstokje, koriander, kurkuma, lamsschouder, olijfolie, peterselie, ras el hanout, saffraan, sesamzaad, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kipcurry

Ingrediënten:
boter, gemberwortel, tomaat, room, kaneel, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, margarine, ui en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lamspilav met kool en karwij

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, citroen, gemengde specerijen, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse bladpeterselie, witte kool, yoghurt, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

marokkaanse minestrone

Ingrediënten:
rode aardappel, bleekselderij, boter, gemberpoeder, kippenbotten, lamsbotten, meiraap, peterselie, prei, saffraandraadjes, tomaat, ui, vermicelli, versgemalen zwarte peper, water, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 1 - Vis

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 1 - Vis:

Romige vis-garnalencurry

Ingrediënten:
chilipoeder, citroensap, cocktailgarnalen, gemberpoeder, kabeljauwfilet, kerriepoeder, ketoembar, knoflook, koenjit, mangochutney, rode peper, roomboter, slagroom, tomatenpuree, ui en verse koriander

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Goan Curry Sauce

Ingrediënten:
geel mosterdzaad, gember, ghee, groene kardemompeul, knoflook, komijn, korianderzaad, laurier, limoensap, rietsuiker, rietsuikerazijn, tomatenpuree, turmeric, ui, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Haal meer recepten op...