262 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemcitroensapdroge witte wijneigroentebouillonmelknootmuskaatolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterselieroomrozemarijnrunderbouillonsjalottijmtomaatuiwaterwortelzeezoutzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Boeuf au pistou - Runderstoofpot met kruiden, kaas en knoflook

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tabasco, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht uit De zilveren lepel pasta:

Aubergineravioli met boter

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, tomaat, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Tagliatelle met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, boter, chilipoeder, droge witte wijn, extra vierge olijfolie, groentebouillon, knoflook, laurierblad, munt, peterselie, rozemarijn, salie, sjalot, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Lamskroon met kruiden

Ingrediënten:
basilicum, boter, knoflook, lamsbouillon, lamsracks, mosterd, olie, oregano, rode wijn, rozemarijn, salie en tijm

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jannie van Vlaardingen

Recept van Wat Ik Gegeten Heb:

Toscaanse boterige zalm

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, extra vergine olijfolie, gehakt, kruiden, gemalen zwarte peper, kerstomaat, parmezaanse kaas, room, spinazie, knoflook, zalmfilets en zout

Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Kalkoengehakt met mozzarella en basilicum

Ingrediënten:
basilicumbladeren, bladpeterselie, boter, chilivlokken, ei, kalkoengehakt, knoflook, marinarasaus, mozzarella, olijfolie, oud broodkruim, parmezaanse kaas en ricotta

Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Pansotti met kruiden en kaas

Ingrediënten:
basilicum, bloem, boter, ei, extra vierge olijfolie, knoflook, majoraan, oregano, panna da cucina, parmezaanse kaas, pastadeeg met kruiden, peterselie, ricotta, room, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Minestronesoep van groenten met Thaise basilicum

Ingrediënten:
ananassaliebloemen, baby-courgettes, babyvenkels, boter, citroengras, djeroek poeroet, doperwten, gele minicourgettes, gevogeltebouillon, groene asperges, groenekoolbladeren, japanse knolraap, knoflook, koolrabi, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, olijfolie, thaise basilicum, tuinbonen, voorjaarspronkridders en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Côtes de veau au pistouille - In wijn gesmoorde kalfskoteletten of -biefstukjes met aubergine, tomaat, paprika, knoflook en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Pappardelle met groene kruiden en paddenstoelen

Ingrediënten:
amandel, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, boter, citroen, gekonfijte tomaten, kervel, kippenfond, knoflook, olijfolie, pappardelle, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, suiker, tijm en trostomaat

Soort:
pasta/noodles / paddenstoelen
Een recept uit Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma - Down to earth

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Down to earth:

Gevulde uien met lamsgehakt, paprika en basilicum

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, broodkruim, eidooier, fijne mosterd, fleur de sel, gedroogde oregano, knoflook, lamsgehakt, melk, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, roomboter, sjalot en ui

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit William Ledeuil - Bouillon

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Bouillon:

Bouillon met groene groenten en verse kruiden

Ingrediënten:
babycourgette, boter, choy sum, citroengras, doperwten, erwtenscheuten, groene asperges, kaffirlimoen, knoflook, lente-ui, mizunabloemen, olijfolie, peper, thaise basilicum, tom kha kai van groenten, tuinbonen, tuinkersbloemen en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Hart met kruiden - cuore agli aromi

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, hart, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, ui, verse basilicum, verse bladpeterselie, verse salieblaadjes, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Kalfsborst met kruiden - petto alla maionese

Ingrediënten:
boter, ei, gekookte ham, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, snijbiet, uitgebeende kalfsborst, verse basilicum, verse bladpeterselie, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / kalfsvlees
Haal meer recepten op...