137 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumcitroencitroengrascitroensapcourgettegembergroentekikkererwtenkokosmelkkorianderzaadmuntolieolijfolieoreganopeperpeterselierode uisjalotsuikertomaatuiwaterwortelzoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Ursula Strik

Recept van Miss Fromage:

Aubergine met walnoot

Ingrediënten:
aubergines, knoflook, koriander, bakolie, peterselie, peper, walnoten, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Georgisch
Soort:
vegan / veganistisch
Een recept uit Dayenne Bos

Recept van Dayenne's Foodblog:

Aubergine-linzensoep

Ingrediënten:
aubergines, el hanout, gedroogde linzen, groentebouillon, kokosolie, kokosroom, koriander, kruidenmix, munt, pijnboompitten, prei, knoflook en ui

Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine met kikkererwten

Ingrediënten:
aubergines, munt, blanke amandelen, tomaat in blik, kikkererwten, citroen, ui, harissa, kaneelpoeder, komijnzaad, olijfolie, vruchtensap, knoflook, verse koriander en yoghurt

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Avondmaal uit Veg!:

Curry van aubergine en sperziebonen

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, cashewnoten, citroengras, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkumapoeder, limoenen, passata, sjalot, sperziebonen, tomatensaus en zonnebloemolie

Soort:
curry / vegetarisch / groente
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini met garnalen en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, brood, gedroogde rode chilipeper, knoflook, koriander, olijfolie, thais basilicum en tijgergarnalen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aubergine Hongkong-style

Ingrediënten:
aubergine, chili-knoflooksaus, citroen, gedroogde knoflookchips, knoflook, koriander, lente ui, mayonaise, olijfolie, peterselie en vijfkruidenpoeder

Soort:
groente
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Geroosterde aubergine met tomaat

Ingrediënten:
aubergine, fusilli, fusilli bucati, gedroogde pasta, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, tomaat, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit Plenty more:

Aubergine, aardappels en tomaten

Ingrediënten:
aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Sobanoedels met aubergine en mango

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, fijne kristalsuiker, knoflook, koriander, limoen, mango, rijstazijn, rode chilipeper, rode ui, sesamolie, sobanoedels, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Aubergine hongkong-style

Ingrediënten:
aubergines, chinees vijfkruidenpoeder, chips, citroen, fijn zeezout, gekonfijte knoflook, gemalen peper, knoflook, lente-uitjes, mayonaise, olijfolie, bladpeterselie en verse koriander

Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Moro:

Pilav met aubergine en tomaten

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, boter, gemengde specerijen, kerstomaat, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
rijst / vegetarisch / groente
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Pittige Thaise lamscurry met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, chilipoeder, citroengras, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lamsbouillon, lamsfilet, limoen, rode peper, sjalot, suiker, thaise vissaus en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Morito:

Gekruid lamsvlees, aubergine en munt

Ingrediënten:
aubergine, boter, chiliboter, citroensap, extra vergine olijfolie, granaatappelpitten, griekse yoghurt, kaneel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, lamsschenkel, laurierblad, pijnboompitten, spaanse ui, ui, verse munt, verse tijm en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / barbecue/grill
Haal meer recepten op...