123 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basilicumbleekselderijbotercitroensapcourgettegembergroentekaneelknoflookkorianderolieolijfolieoreganopeperpeterseliepijnboompittenrode paprikasperziebonentomaatwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gevulde aubergine

Ingrediënten:
aubergine, citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Zoetzure aubergine - caponata

Ingrediënten:
amandelsnippers, aubergine, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, olijven, peper, pijnboompitten, rodewijnazijn, rozijnen, suiker, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Siciliaans / Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Celia Brooks Brown, C. Brooks Brown en Ph. Webb - Nieuw vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Nieuw vegetarisch koken:

Curry met gegrilde aubergine en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basmatirijst, chilipeper, courgette, dikke yoghurt, fenegriekzaad, gemalen kurkuma, gemberwortel, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, mangochutney, kokosmelk, plantaardige olie, rode paprika, rode ui, suiker, tomaat, tomaten uit blik, verse koriander, zeezout en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Vegan monday: ingelegde ui

Ingrediënten:
appelciderazijn, chilivlokken, eieren, gedroogde oregano, groenten, ingelegde ui, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagels, limoenen, peperkorrels, rode uien, vruchtensap, sinaasappelschil, sla, suiker, zout, ui, vlees, water en zuivel

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tofu met vijf kruiden, gestoomde aubergines en kardemompassata

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Martin Kintrup - Lekker vegetarisch

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Lekker vegetarisch:

Groentepizza

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde rozemarijn, harde geitenkaas, courgette, olijfolie, oregano, pizzadeeg, suiker, knoflook, tomatenpuree, tomaten uit blik, uien en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, gele paprika, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode paprika, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, verse basilicum, verse peterselie en verse tijm

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groente
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Vegetarische moussaka

Ingrediënten:
aubergine, citroen, geitenkaas, kaneelstokje, kashkavalkaas, knoflook, olijfolie, oregano, pruimtomaat, rode ui, suiker, tomatenpuree, water, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

Aubergines met gestoofde tomaat

Ingrediënten:
aubergines, gedroogde oregano, knoflook, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, tomatenpuree, uien, verse peterselie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
groente
Een recept uit  - Toscane

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Toscane:

Italiaanse groenten

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, groene paprika, knoflook, maggi, olijfolie, oregano, peper, rode paprika, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Haal meer recepten op...