28 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: alcoholbleekselderijbotercitroencitroensapdroge witte wijneidooiereiwitgroenteknoflooklaurierlente-uiolijfoliepeperpeterseliesaffraantijmtomatenpureeuivisbouillonwaterwijnwortelzout
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Thomas Keller, Ellen Vereijken, Jojo Keller en Bart Eijken - Bartje Boemboe

Recept uit Bartje Boemboe:

Gado-Gado

Ingrediënten:
aardappel, bananenblad, bloemkool, ei, eieren, ei, gefruite uitjes, groenten, ijsbergsla, katjangsaus, komkommer, komkommer, kroepoek, ijsbergsla, lente-ui, lente-uitjes, pindakaas, pinda’s, rijst, sperziebonen, taugé, vet, water, water, wijn, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Anne Wilson - Koken met kruiden

Recept uit Koken met kruiden:

Gekruide kippenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, droge witte wijn, ei, groenten, kip, knoflook, melk, peterselie, room, tijm en waterkers

Soort:
gevogelte
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Langoustinebouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, langoustinekarkassen, laurier, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Erik van Loo - Soepen

Recept uit Soepen:

Kreeftenbouillon

Ingrediënten:
arachideolie, cognac, eiwit, kreeftkarkassen, laurier, ossenstaartbouillon, prei, saffraan, selderij, sereh, tijm, tomaat, ui, venkel, visbouillon, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Txangurro-ravioli

Ingrediënten:
boter, ei, zoet gerookt paprikapoeder, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, kristalsuiker, lasagnevellen, laurierblad, manchego, olijfolie, prei, slagroom, tomaat uit blik, verse bladpeterselie, verse tijm, vieux, visbouillon, witbrood, witte wijn en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / hoofdgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Zalm en croûte

Ingrediënten:
bladerdeeg, bloem, boter, cayennepeper, diepvriesspinazie, ei, knoflook, melk, olijfolie, oregano, prei, red leicester, ui, witte wijn, zalmzijde en zongedroogde tomaat

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Janneke Philippi - Soep bij Janneke thuis

Diner / lunch / voorgerecht uit Soep bij Janneke thuis:

Bourride

Ingrediënten:
citroensap, droge witte wijn, ei, extra vierge olijfolie, garnaal, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, tomaat, ui, venkelzaad, visbouillon, witvisfilet en zuurdesembrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vissformatini met groente - sformato di trota salmonata

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, boter, b-tomaat, courgette, droge witte wijn, eierdooier, peper, prei, saffraan, slagroom, ui, verse bladpeterselie, viskoppen, wortel, worteltjes, zeeforelfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / ei/omelet/frittata / groente / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht uit Groot handboek koken:

Ossenstaartsoep, heldere

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, salie, schenkelvlees, tijm, tomatenpuree, ui, witte peperkorrels, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / hoofdgerecht uit De kunst van het koken:

Poulet en bourride - Kipboullabaise met aioli

Ingrediënten:
cayennepeper, droge witte wijn, eidooier, kip, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, saffraan, sinaasappelschil, tijm, tomaten, ui, venkelzaad, vers broodkruim, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Recept uit Gerookte lekkernijen:

Zeepalingsoep met Aïoli

Ingrediënten:
eidooier, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, prei, sinaasappelschil, stokbrood, tomaat, visbouillon, witte wijn, zeepaling en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / voorgerecht uit Provence:

Mosselsoep - soupe aux moules

Ingrediënten:
eierdooier, kooknat, kruiden, mossel, olijfolie, oud brood, prei, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaat, ui, venkelzaad, versgemalen zwarte peper, wilde venkel, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Provence:

Provençaalse vissoep - soupe de poissons

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, ei, grof zeezout, kabeljauw, knoflook, krabben, laurierblad, middellandse-zeevis, olijfolie, patentbloem, prei, rode poon, saffraan, saffraanpoeder, soepvis, tomaat, tomaten uit blik, ui, venkel, venkelzaad, verse tijm, visafval, wijting, witte wijn, zeebaars, zeeduivel, zeepaling en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Geklaarde mosselfonds

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, champignons, dillestelen, dragonstelen, eiwit, fleur de sel, gelatine, imperial-kaviaar, kervel, mosselfond, noilly prat, prei, snoekbaarsfilet, tomaten, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeegarnalen en krab met citroen en lente-ui

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, eiwit, knoflookolie, lente-ui, noordzeekrab, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, rauwe ongepelde garnalen, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, winterwortelen, witte wijn en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / voorgerecht uit Een kookboek.:

Consommé van noordzeekrab met Zeeuwse algen

Ingrediënten:
bleekselderij, codium, eiwit, knoflookolie, noordzeekrabben, pastis de marseille, peper, piment d'espelette, prei, tomatenpuree, ui, venkelknol, water, witte wijn, wortel, zeesla, zeewier en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Heldere ossenstaartsoep

Ingrediënten:
aceto balsamico, basilicum, basilicumstelen, boter, droge sherry, eiwit, kalfsbotten, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, majoraan, ossenstaart, peterselie, peterseliewortel, pimentkorrels, prei, rozemarijn, runderbotten, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / voorgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Millefeuille aux écrivisses - Bladerdeeg gevuld met rivierkreeftjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, boter, cognac, crème fraîche, dragom, eidooier, groene asperges, kervel, knoflook, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, peperkorrels, peterseliestengel, prei, rivierkreeftjes, rode port, spinazie, tijm, tomaten, ui, visfumet, witte wijn, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, passata, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, water, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Toni Mazel & Stijn Nieuwendijk

Recept van Wat Aten Zij?:

De Vitello Tonnato à la Kees Elfring – ongeveer

Ingrediënten:
alcohol, azijn, olijfolie, water, laurier, borlottibonen, citroen, citroensap, eidooier, witte wijn, groenten, kalfsfond, kalfsvlees, knoflook, kruiden, olie, olijfolie, olijven, passata, pasta, peper, 
zout en peper, prei, sjalot, bleekselderij, knoflook, knoflook, tomaat, tonijn, ui, peper, vet, vis, water, witte bonen, witte tonijn, witte ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Een recept uit Betina Oostveen

Recept van Betty's Kitchen:

Eetdagboek: Detox Week 1

Ingrediënten:
aardappels, aardappeltjes, aardbeien, alcohol, amandelmelk, appel, appelsap, avocado, banaan, bieslook, bietjes, blauwe bessen, bleekselderij, bloemkool, bouillon, broccoli, broodje, champignons, chocolade, citroen, courgette, drumsticks, eieren, feta, frambozen, geitenkaas, kip, gember, noten, gojibessen, granaatappel, grapefruit, groene paprika, groene thee, groente, water, hennepzaad, jam, jus, kamille, kerrie, ketchup, kikkererwten, knoflook, komkommer, koolrabi, mayonaise, noten, omelet en peper

Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Les 1: Leren fermenteren met Love My Salad

Ingrediënten:
alcohol, augurk, azijnzuur, bier, brood, camembert, chocolade, drinkyoghurt, eiwit, eiwitten, gist, groente, groenten, kaas, kefir, kimchi, melkzuur, miso, roquefort, soja, sojasaus, tempeh, water, wijn, zetmeel, zuurdesembrood en zuurkool

Haal meer recepten op...