72 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: citroeneigroentebouillonkippenbouillonlaurierlaurierbladmelkolieolijfolieoreganoparmezaanse kaaspeperpeterseliepreirode wijnrozemarijnrunderbouillonsjalottijmtomatenpureeuiwaterwitte wijnwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Gebraden lamsbout met een korst van knoflook en kruiden

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, droge sherry, fino sherry, grof zeezout, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, olijfolie, ui, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, verse tijm en wortel

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Rijst en risotto:

Chowder van zeevruchten

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouillon, cayennepeper, gerookt spek, groene paprika, kammosselen, knoflook, melk, prei, room, suikermaïskorrels uit blik, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, witvisfilet en zout

Keuken:
Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Ossobuco à la Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, gremolata, kalfsschenkel, knoflook, opgelegde tomaten, peper, salie, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Poolse bietensoep met paddestoelenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, eidooier, gedroogde paddestoelen, kastanjechampignon, knoflook, kruidenbouillon, paneermeel, peper, rode biet, ui, verse dille, vleesbouillon en zout

Keuken:
Pools
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De zilveren lepel pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit De zilveren lepel pasta:

Lasagne uit Napels

Ingrediënten:
00-bloem, bleekselderij, bloem, boter, ei, knoflook, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, passata, rundergehakt, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Ossenstraart, cavolo nero en puree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, cavolo nero, kippenbouillon, knoflook, laurier, ossenstaart, peper, rode wijn, tijm, ui, volle melk, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ossobuco met saffraanrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, kalfsschenkel, knoflook, parmezaanse kaas, risottorijst, rozemarijn, saffraan, tijm, tomatenblokjes, ui, vermout, witte wijn, wortel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / risotto
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gebakken linzensamosa's

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, garam masala, gember, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, linzen, neutrale olie, peper, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Gefrituurde linzensamosa's

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, garam masala, gemberwortel, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, linzen, neutrale olie, peper, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Arjen Woudenberg - The Last Waltz

Diner / hoofdgerecht uit The Last Waltz:

blanquette van konijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, bouquet garni, charlotte aardappelen, eigeel, knoflook, konijn, kruidnagel, peper, prei, room, ui, verse gemengde kruiden, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Buffalo chicken salad

Ingrediënten:
arachideolie, bindsla, blauwschimmelkaas, bleekselderij, bloem, boter, citroensap, kipfilet, knoflook, mayonaise, peper, peterselie, pikante saus, zout en zure room

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit A. Little en R. Whittington - De flair van eenvoud

Diner / hoofdgerecht uit De flair van eenvoud:

Ossobuco met risotto Milanese

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, droge witte wijn, kalfsschenkel, kippenfond, knoflook, laurier, parmagiano reggiano, peper, peterselie, risottorijst, saffraan, ui, wortel, zeezout en zonnebloemolie

Soort:
vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Aardappel-doperwtensamosa's

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, doperwt, garam masala, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, neutrale olie, peper, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gestoofd hertenvlees met jeneverbessen

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, jeneverbes, knoflook, olijfolie, peterselie, rozemarijn, runderbouillonblokje, stoofvlees, ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Garnalenflapjes

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, broodkruimels, citroen, ei, knoflook, laurierblad, melk, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, garnaal, sjalot, tomatenpuree en zout

Keuken:
Portugees
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Bijgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Tomatensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, knoflookpoeder, kruidenbouillon, laurierblad, oregano, peper, slagroom, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Moro:

Harira

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, chana dhal, citroen, citroensap, fijn griesmeel, gemberpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, koenjit, lamsnek, lamsschenkel, nootmuskaat, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, verse koriander, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Poivradesaus op onze wijze

Ingrediënten:
beenderen van reebok, bleekselderij, bloem, boter, cognac, halsstuk van reebok, knoflook, peperkorrels, rode wijn, rode wijnazijn, sjalot, snijafval van reebok, tijm, ui, wilde paddestoelen, wildglace, wortel en zout

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Recept uit Sieb's proefschrift:

Vissaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, crème fraîche, foelie, gember, kerriepoeder, knoflook, korianderkorrels, laurier, peper, peterseliestelen, prei, visgraten, vissenkoppen, water, witte wijn, zoete ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Buffet / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Spinazie-kaassamosa's

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, feta, garam masala, gemberwortel, groentebouillon, kerriepoeder, knoflook, linzen, mozzarella, neutrale olie, peper, queso fresco, spinazie, ui, verse kaas, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Villegas, Sarah Randell en C.L. Jones - De complete keuken van Frankrijk

Diner / hoofdgerecht uit De complete keuken van Frankrijk:

Hertenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroenschil, geklaarde boter, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, kruidnagel, laurierblad, peper, plantaardige olie, rode-bessenjam, rode wijn, rozemarijn, sjalot, ui, wildfond, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild / marinade
Haal meer recepten op...