59 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: bloemboterbouilloncayennepepercitroencitroensapdroge witte wijneidooierkipknoflooklauriernootmuskaatolieolijfolieparmezaanse kaaspeperpeterseliepreiselderijslagroomtijmtomatenpureeuiwortelzeezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit  - De Oosterschelde kreeft

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Oosterschelde kreeft:

Salade Oosterscheldekreeft met asperge, vinaigrette van truffel, sjalottenchutney en kletskoppen van sesamzaad

Ingrediënten:
asperge, balsamicoazijn, bieslook, bloem, brood, citroen, cognac, crème fraîche, ganzenvet, gerookt spek, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, olijfolie, oosterscheldekreeft, peper, poedersuiker, prei, roomboter, selderij, sesamzaad, sinaasappelsap, sjalot, truffeljus, ui, water, winterwortel, witte wijn, zout en zwarte truffel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Ossenstraart, cavolo nero en puree

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bloem, boter, cavolo nero, kippenbouillon, knoflook, laurier, ossenstaart, peper, rode wijn, tijm, ui, volle melk, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje / avondmaal uit Spuntino:

Runderwang, boerenkool en bloemkool

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bloemkool, boerenkool, boter, kippenbouillon, laurier, melk, peper, rode wijn, rozemarijn, runderwangen, sinaasappel, ui, wortel, zeezout, zoete sherry, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman - Spuntino

Lunch / snack of tussendoortje uit Spuntino:

Slider met runderwang, knolselderij en chipotlepeper

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, briochebroodjes, chipotlepeperpuree, citroen, crème fraîche, kippenbouillon, knolselderij, laurier, mayonaise, olijfolie, rode wijn, rozemarijn, runderwangen, sinaasappel, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - #watetenwevandaag

Diner / lunch / hoofdgerecht uit #watetenwevandaag:

Chicken pie

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, ei, foelie, kipfilet, kippenbouillon, laurier, olie, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / buffet / avondmaal uit Kook met Jamie:

De lekkerste 'clam chowder'

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloemige aardappelen, citroen, doorregen rookspek, kippenbouillon, knoflook, laurier, maiskolven, olijfolie, rode spaanse peper, slagroom, tijm, ui, venusschelpen, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Wim de Jong en Frank van Dijl - Stadskookboek Rotterdam

Recept uit Stadskookboek Rotterdam:

Bone Broth

Ingrediënten:
appelciderazijn, bleekselderij, heldere bouillon, jeneverbessen, laurierblaadjes, lavas, madeirawijn, peperkorrels, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbotten, runderschenkel, rozemarijn, tijm, ui, water, wortel en zout

Een recept uit Jeni Wright - De pastabijbel

Recept uit De pastabijbel:

Siciliaanse lasagna

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, ei, kippenbouillon, lasagna, laurierblad, mozzarella, pecorino, peterselie, pomodori uit blik, tomatenpuree, ui, varkensvlees, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Jambalaya met kip, worst & garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, drumsticks, garnalen, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, langkorrelige rijst, laurier, olijfolie, paprika, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Kruidige gumbo met vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, drumsticks, gerookte doorregen bacon, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, laurier, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, tijm, ui, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Surf & turfgumbo

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, droge worst, groene paprika, garnaal, kippenbouillon, knoflook, krabvlees, laurier, okra, olijfolie, peterselie, tabasco, tijm, tomaat in blik, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Koude paprikasoep met zure room

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

duiven gemarineerd in rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, duif, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rodewijnazijn, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Rijst uit Louisiana

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cayennepeper, gehakt, groene paprika, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, laurierblad, oregano, paprikapoeder, plantaardige olie, tijm, ui, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst en zout

Keuken:
Cajun / Creools / Noord-Amerikaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Ans Withagen en Danielle Krijtenburg - Thuis in de keuken

Diner / lunch / voorgerecht uit Thuis in de keuken:

Groentesoep

Ingrediënten:
bouillon, granen, groente, kaas, kruiden, laurierblad, olie, parmezaankorst, peper, peulvruchten, schijfjes citroen, sinaasappelrasp, specerijen, ui, witte wijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Gumbo van kip en worst - gumbo ya ya

Ingrediënten:
andouille, bloem, cayennepeper, filé-poeder, groene paprika, kip, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olie, selderij, tijm, ui, verse peterselie, witte beuling, zout en zwarte peper

Keuken:
Cajun / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Bijgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Kalkoenjus - turkey gravy

Ingrediënten:
bloem, boter, kalkoenbouillon, kippenbouillon, laurierblad, kalkoenorganen, peper, selderij, tijm, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Randi Danforth - Culinaria U.S.A.

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria U.S.A.:

Creole jambalaya

Ingrediënten:
cayennepeper, chorizo, droge worst, garnalen, ham, kippenbouillon, knoflook, kruidnagelpoeder, laurierblad, olie, paprika, rijst, selderij, tabasco, tijm, tomaten in blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Creools
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

Gestoofd runderhart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bleekselderij, bouillon, cayennepeper, knolselderij, laurierblad, olie, paprikapoeder edelsusz, prei, runderhart, slagroom, tomaat, tomatenpuree, ui, vet spek, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Gilles Pudlowski - Frankrijk koken en reizen

Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:

Pot-au-feu van gekookt rundvlees - pot-au-feu miroton

Ingrediënten:
aardappeltjes, bleekselderij, bospeen, boter, bouillon, bouquet garni, droog broodkruim, gekookt rundvlees, grof zeezout, knoflook, krieltjes, kruidnagel, laurierblad, meiknol, peper, peperkorrel, prei, rodewijnazijn, runderhalsvlees, runderharinkje, runderschenkel, rundersoepvlees, selderijhart, ui, verse peterselie, verse tijm, winterwortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Recept uit Eten in Italie:

Pens op milanese wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouillon, pens, grote witte bonen, laurier, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, salie, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Koude paprikasoep met zure room

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Varkensbuik met gepofte appel-saliepuree en rodewijnsaus

Ingrediënten:
appel, bleekselderij, bloem, boter, champignon, kippenbouillon, knoflook, laurier, rode wijn, salie, sjalot, suiker, tijm, uien, varkensbuik, winterwortel, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peperkorrels

Soort:
varkensvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Lapin aux olives - Konijn met olijven

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, konijnenpoten, laurier, olijfolie, peper, picholine-olijven, bladpeterselie, rode wijnazijn, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui, witte wijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Haal meer recepten op...