33 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: basmatirijstbloemboterbouilloncitroencitroensapcourgettegedroogde muntgriekse yoghurtknoflookkorianderolieolijfoliepeterseliepijnboompittenrode uisjalottomaatwaterzonnebloemoliezoutzwarte peper
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gebakken pompoen met tomatensaus, yoghurt en munt

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipeper, chilipepervlokken, druivenpitolie, groentebouillon, knoflook, maïsolie, munt, pompoen, rode wijn, tomaat, tomaat uit blik, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit P. Tryde en Sam & Sam Clark - Moro

Diner / hoofdgerecht uit Moro:

Lams-kibbeh in yoghurt

Ingrediënten:
bloem, bouillon, bulgur, eidooier, gemengde specerijen, kaneel, mager lamsgehakt, mager lamsvlees, munt, olijfolie, pijnboompitten, ui, verse bladpeterselie, verse koriander, yoghurt, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Libanees
Soort:
vlees
Een recept uit Jean Beddington - Bouillon

Diner / hoofdgerecht uit Bouillon:

Groene groenten in bouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, courgette, doperwt, griekse yoghurt, groene olijf, groentebouillon, harissa, koriander, lente-ui, munt, sperziebonen en tuinboon

Soort:
soep/bouillon / groente
Een recept uit Samuel Levie en Dick Bruna - eten met nijntje

Recept uit eten met nijntje:

Linzenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, bleekselderij, gekookte kleine groene linzen, groentebouillon, knoflook, koriander, kurkuma, munt, olijfolie, peterselie, rozijnen, ui, winterpeen, yoghurt en zonnebloempitten

Een recept uit L. Martin - Het grote vegetarische kookboek

Diner / voorgerecht uit Het grote vegetarische kookboek:

erwtensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, doperwten, gember, groentebouillon, komijn, koriander, munt, olie, spliterwten, ui, winterwortel, yoghurt, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Erwtensoep

Ingrediënten:
belegen cheddar, belegen goudse kaas, bleekselderij, crème fraîche, diepvriesdoperwtjes, extra vierge-olijfolie, gerookte ham, groentebouillon, handappel, honing, jerk ham, kippenbouillon, knoflook, munt, olijfolie, prei, stilton, ui, verse rozemarijn, volkorenbrood en yoghurt

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Freekeh pilaf

Ingrediënten:
boter, citroensap, freekeh, griekse yoghurt, groentebouillon, kaneel, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / avondmaal uit Koch! vegetarisch:

Linzenstoof met muntyoghurt

Ingrediënten:
bieslook, tomaat in blik, chilipeper, citroen, gerookt paprikapoeder, griekse yoghurt, groentebouillon, munt, olijfolie, rode linzen, rode ui, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Koch! vegetarisch:

Pompoen−aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, appelsap, munt, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, komijn, kurkuma, peper, pompoen, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Riso alla orientale

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, boter, bruine basterdsuiker, doperwt, extra vergine olijfolie, gemberwortel, ghee, groene paprika, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, munt, olijfolie, paneer, sesamzaad, sjalot, tomaat, ui, venkelpoeder en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

gevulde courgettes

Ingrediënten:
citroen, courgette, fijne kristalsuiker, gedroogde munt, gemalen komijnzaad, gemalen pimentkorrels, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rondkorrelrijst, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / hoofdgerecht uit Nopi:

Perzische liefdesrijst en tzatziki met bruine boter

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, bieslook, boter, citroensap, courgette, gedroogde moerbeien, gedroogde rozenblaadjes, gemalen kardemom, gember, amandel, goudgele rozijnen, griekse yoghurt, groentebouillon, grof zeezout, kaneelpoeder, knoflook, korianderpoeder, korianderzaad, munt, nootmuskaat, olijfolie, pistachenoten, saffraan, ui, wijnbladeren, wortel, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Pilav met voorjaarsgroenten

Ingrediënten:
artisjok, basmatirijst, bosui, boter, doperwten, griekse yoghurt, groene asperge, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, peper, pimentbessen, tuinbonen, uien, verse dille, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Een kookboek.:

Groene asperges in 't groen

Ingrediënten:
basilcum, belgische mosterd, bladpeterselie, boter, citroenmelisse, citroensap, citroenzest, fleur de sel, groene asperges, groentebouillon, jonge spinazie, kervel, knoflook, knoflookolie, krulpeterselie, marjolein, mosterdzaad, munt, peper, rozemarijn, sjalot, spinazie, tijm, verveine, volle yoghurt, zout en zuring

Keuken:
Belgisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Isabel

Recept van De Hippe Vegetarier:

Maklouba met knoflook-muntyoghurt

Ingrediënten:
aubergine, aubergines, basmatirijst, bloemkool, bouillon, gedroogde munt, amandel, groentebouillon, water, kaneelstokje, knoflook, milde olijfolie, olie om te frituren, olijfolie, pijnboompitten, rijst, taart, tomaat, tomaten, turkse yoghurt, uien, yoghurt, zout en 
zout en peper

Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Rijst en risotto:

Dolma´s

Ingrediënten:
amandelschaafsel, citroensap, druivenbladeren, groentebouillon, knoflook, knoflookyoghurt, langkorrelrijst, olijfolie, pijnboompitten, pitabroodje, sultanarozijnen, ui, verse bieslook, verse munt, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit

Recept van Food & Friends:

Vis uit de oven met harissa & groente

Ingrediënten:
amandelsnippers, bospeen, citroen, couscous, griekse yoghurt, harissa, groentebouillon, munt, olijfolie, radijsjes, rode uien, vruchtensap, knoflook, versgemalen zwarte peper, visfilets en zeezout

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Bosuiensoep

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, courgette, doperwten, groentebouillon, kashk, knoflook, laurier, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Kerriesoep

Ingrediënten:
bloem, gembersiroop, groentebouillontablet, kroepoek, mild kerriepoeder, olie, papadums, ui, verse koriander, verse munt, volle yoghurt en zure room

Keuken:
Indisch / Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Haal meer recepten op...