346 resultaten, verfijn met...

ingrediënt: botercitroensapgemalen komijngemberpoederkikkererwtenkippenbouillonkokosmelkkomijnkomijnzaadkorianderkorianderzaadkruidnagelkurkumamuntolieolijfoliepeperspecerijensuikertomaattomatenpureeuiwaterwortelzoutzwarte peperzwarte peperkorrels
Registreer gratis!

Zoek door jouw kookboeken.

Hieronder zie je wat voorbeelden van recepten uit willeurige kookboeken. Maar als je je nu (gratis) registreert op de website, kan je je eigen online boekenplank vullen met je kookboeken en vind je vervolgens recepten uit jouw eigen kookboeken!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met ui, knoflook en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boerenkip, boter, citroensap, gemalen kardemom, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, peper, saffraanpoeder, ui, verse bladpeterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Francesca van Berk

Recept van Francesca Kookt!:

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

Ingrediënten:
anijs, bonen, doperwten, geklaarde boter, knoflook, komijn, koriander, krieltjes, lamsbout, laurier, olijfolie extra vergine, oregano, peper, gerookt paprikapoeder, rode wijn, runderbouillon, sjalotjes, specerijen, rozemarijn, venkel, zeezout en zwarte peper

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Garnelen in orientalischer Gewürzbutter mit Zimt-Linguine / Garnalen in orientaalse kruidenboter met kaneel-linguine

Ingrediënten:
citroenrasp, gedroogde rode chilipeper, geklaarde bruine boter, gember, groene kardemompeulen, garnaal, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, linguine, milde chilivlokken, olijfolie, peper, sinaasappelrasp, vanillepeul en zout

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Aziatische bouillon

Ingrediënten:
cassia, gember, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, shaoxing-rijstwijn en sojasaus

Keuken:
Aziatisch
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Mangochutney

Ingrediënten:
ahornsiroop, bleekselderij, gember, kaneel, kaneelstokje, knoflook, mango, rietsuiker, rode ui, spaanse peper, steranijs, zeezout en zuurkoolsap

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Traditionele valsad masala (groen)

Ingrediënten:
gemalen kurkuma, gember, groene peper, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, witte kardemompeulen, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Traditionele valsad masala (droog)

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, gemalen kurkuma, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, maanzaad, witte kardemompeulen, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Matar Pilav

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, gemberwortel, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, laurier, rijstolie, water, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kip in sojasaus

Ingrediënten:
gember, japanse sojasaus, kaneelstokje, kip, knoflook, lichte sojasaus, rietsuiker, sesamolie, sherry, sinaasappelschil en steranijspeulen

Keuken:
Oosters
Soort:
gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Appel-dadelchutney

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, bruine rozijnen, gedroogde dadels, gemalen kardemom, gember, kaneelstokje, knoflook, komijn, water, witte wijnazijn en zure appel

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Indische Currypaste - Indische currypasta

Ingrediënten:
banaansjalot, gember, groene dutch red chilipeper, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, komijnzaad, korianderkorrels, kruidnagel, kurkuma, laurier, raapzaadolie, tomatenpuree, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas / Noord-west-Europees
Soort:
curry / vegan / inmaak
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kruidenmengsel voor saté

Ingrediënten:
citroengras, geelwortel, gemberwortel, gepofte kemirinoten, kaneelstokje, knoflook, kokosolie, korianderzaad, kruidnagelpoeder, laoswortel, rode chilipepers en sjalot

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Romige rendang met kokos

Ingrediënten:
braadlap, citroengras, donderbruine suiker, gemberwortel, jasmijnrijst, kaneelstokje, kardemompeul, knoflook, kokosmelk, koriander, limoenrasp, palmsuiker, rawit, tamarindepasta en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
sous-vide / rundvlees
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Diner / hoofdgerecht uit Jamie, de basis van het koken:

Marokkaanse lamsstoofpot

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikozen, gedroogde peper, gember, kaneelstokje, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, lamsnekfilet, laurier, pomodoritomaat, rode ui, rozemarijn, venkelzaad, wijnazijn, yoghurt en zoete aardappel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Anticucho de asado de tira - Anticucho met runderspareribs

Ingrediënten:
ají pancapasta, bleekselderij, fijn zeezout, gele ui, gember, huancaínasaus, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, rode wijn, rode wijnazijn, runderspareribs, tijm, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Peruaans / Indiaas
Soort:
rundvlees
Haal meer recepten op...